Evde bakım maaşı ne kadar olacak, sosyal destekler artıyor. Engelli aylıkları değişiyor.  65 yaş maaşları farklı olacak. Temmuz 2023 zam konusu merakla takip ediliyor. Evde bakım, engelli maaşı kaç TL olacak?

Hükümetin kurulmasının ardından sosyal destekler, engelli maaşları, 65 yaş maaşları, evde bakım, destekler, hibeler merak ediliyordu. Açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı. Müjdeler verilecek. Aylıklara zam geliyor.  

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları için Temmuz ayında zam yapılacağının açıklanmasından sonra, sosyal desteklerde gündeme oturdu.

Geçtiğimiz Nisan'da en düşük emekli aylığı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye, bayram ikramiyesi de 1.100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Temmuz ayının aylıklarda yükseliş ayı olacağını açıkladı.

Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarında düzenlemeye gidileceğini aktaran Erdoğan, zam uygulanacağını da belirtti.

Hükümet tarafından verilen zam müjdelerinden sonra sosyal destek ödemesi alan binlerce vatandaş, kendi aylıklarına zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı.

Sosyal desteklere Temmuz 2023 zammı var mı? 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşı kaç TL olacak? Aylığınıza bakın!

Bakanlık tarafından sağlanan sosyal destekleri belirli şartlarla ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşların hesaplarına peş peşe yatırılıyor.

65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda maaşlarda yükseliş yaşanıp yaşanmayacağı kesin değil. Ancak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi memur maaşı ile asgari ücrete yapılan artışın, sosyal destek ödemelerine yansıması bekleniyor.

Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığı, Ocak ayı ile beraber yapılan zammın ardından 1.536 liradan 1.997 liraya çıkarıldı.

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı ise Ocak ayında yapılan zam sonrasında 1.226 lriadan 1.594 liraya,  yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya yükseltilerek güncellendi.

Evde bakım yardımı da 2023 yılına girilmesinin ardından 3 bin 336 Türk Lirası'ndan 4 bin 336 Türk Lirası'na çıkartıldı.

Sosyal desteklere Temmuz 2023 zammı var mı? 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşı kaç TL olacak? Aylığınıza bakın!

Editör: Bilal Kayaaltı