Üst üste gelen iki şampiyonlukta yönetim tarafında aslan payına sahip isim olan Erden Timur, Galatasaray’da devam etmeme kararı aldı. Bu kararın arkasında yatan nedenler de ortaya çıktı.

Timur

Ali Koç’un hedefi haline gelen başarılı yöneticiye Dursun Özbek ve yönetim kurulunun operasyonu pes ettirdi. Gazeteci Fatih Altaylı operasyonun detaylarını anlattı.

Erden2

İtalya'daki hazırlık maçında tarihi skor: 23-0 İtalya'daki hazırlık maçında tarihi skor: 23-0

GALATASARAY YÖNETİMİ DÜĞMEYE BASTI

Altaylı: "Galatasaray’da Dursun Özbek’in 3. yönetim döneminde Erden Timur’un futbol organizasyonu içinde olmayacağının, daha doğru bir tanım ile Galatasaray Sportif AŞ yönetiminde yer almayacağının ortaya çıkması taraftarlar ve camia içinde bir şok etkisi ne sebep oldu. Timur’un yeni dönemde olmayacağını haftalar öncesinden söylemiştim çünkü nedenini biliyordum. Erden Timur’u Galatasaray yönetiminden uzaklaştıran rakip başkanın saldırıları değil, kendi kulübü içinden gelen saldırılar oldu. Önce kulüp içinde bir grup Timur ile ilgili eleştiriler yapmaya başladı. Sonra bu eleştirilerin arkasında yönetim kurulu içinde bazı isimlerin olduğu anlaşılır oldu. Ali Koç Timur’dan öylesine nefret ediyor ve öylesine engel olarak görüyordu ki, her lafında Erden Timur’a saldırıyor, Türk futbol tarihinde görülmemiş bir şekilde rakip takım yöneticisinin özel işlerini bozarak rakibi etkisiz hale getirmeye çalışıyordu. Koç’a göre Galatasaray’ı bozmanın yolu Timur’u bozmaktı. Ali Koç, büyük ortaklarından olduğu Koç Grubunun gücüyle Erden Timur’un işlerini sabote etmeye çalışıyordu. Ancak Erden Timur’u Galatasaray’dan koparan Ali Koç’un saldırıları olmadı." ifadelerini kullandı.

Editör: Bilal Kayaaltı