Yaşanan ekonomik daralma, üst üste gelen zamlar vatandaşın da, sanayicilerin de tepkisini çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğanelektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapılacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Felaketin yıkıcı etkilerine maruz kalmış insanlarımızın yanlarına gidiyoruz. Hem kalıcı konutlarımızın temellerini atıyor hem de iftarda vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz.

Mümkün olan en fazla sayıda ilimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz.

Bizim kalbimizde elimizde hep deprem bölgesi olacak. geçici barınma merkezlerimizi yaygınlaştıracağız. Kalıcı konutlarımızın inşasına 1 yılda bitecek şekilde hızla devam ediyoruz.

TOGG ön siparişi 177 bini geçti. Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimiyle gerçek anlamda ilk yerli otomobile samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor.

Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirme törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz olacak. Arama sondaj gemilerimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla 2 bayramı bir arada yaşayacağız. Şimdiden 2 ayrı müjdeyi milletimizle paylaşıyoruz.

Birincisi elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 20 indirime gidiyoruz. İkincisi sanayicilerin kullandığı doğal gaz tarifesinde yine nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Bizzat kendi ifadeleriyle 'kumar masası' olan, birbirlerine pusu kuran, kavgadan, kaostan ve istikrarsızlıktan başka hiçbir vaatleri olmayan 7'li koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayıp siyasi mevta olacaktır.

Seçimlerde cumhurbaşkanı yardımcılığının, bakanlıkların, milletvekillerinin 'seç beğen al, ne vereyim mantığıyla' dağıtıldığı bir işporta tezgahına dönmesinden rahatsızız. 

85 milyonun tamamına bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu hissettirdik; milletle devleti yeniden biz kucaklaştırdık.

Kişi başına milli geliri 10 bin 650 dolara çıkardık, bu daha da tırmanacak; önümüzdeki seçimler bu imtihanın karar noktası olacaktır.

Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler.

Yeni bir dönemi başlatıyoruz, bu dönemin adı “şahlanış” dönemidir.

ÜÇ DÖNEME TAKILANLARA VEDA EDİLİYOR

9 Nisan’da aday listemizi teslim edeceğiz. Üç dönem kuralı nedeniyle aday listelerimizde yeni isimler olacak.

Seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz.

Editör: Bilal Kayaaltı