Seçim sonrası asgari ücrete rekor zam yolda. Asgari ücrete az önce büyük zam haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçileri sevindiren zam açıklaması sevindirecek.

Girdi maliyetleri, marketlerdeki gıda ürünlerine gelen aşırı fiyat artışları, asgari ücrete cidid artışı gündeme getirdi. Erdoğan, harekete geçti. 

Asgari ücret zammı son dakika! Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak yeni zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Az önce yeni açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam için seçim sonrası talimat verdiğini söyledi. Erdoğan aynı zamanda asgari ücrette yeni bir rekoru kırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücret zammında 500 doların üstünü hedeflediklerini söylemişti. Temmuz ayında belirlenecek olan yeni asgari ücretle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. 8 milyona yakın Asgari ücretli çalışanın büyük heyecanla beklediği zam haberinin detayları ve yeni gelişmeler haberimizde…

Asgari ücrete ara zam son dakika 2023… Türk lirasının değeri Enflasyonun karşısında eriyip giderken asgari ücrete Bu yılda 2. kez zam yapılması gündeme geldi. Bir yandan döviz kurlarında yaşanan hareketlilik bir yandan hala yüksek olan enflasyon rakamlarıyla birlikte asgari ücretlinin Alım gücü her geçen gün Düşmeye devam ediyor. Bu sebeple yılbaşında 8.500 TL olarak belirlenen asgari ücret artık çalışanlara yetmiyor. Uzun süreden beri asgari ücrete ara zam konusu gündemdeydi. Özellikle 14 Mayıs seçimleri öncesi asgari ücret zammı bekleniyordu fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayına işaret etmişti. Asgari ücrete temmuz zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu defa açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Asgari ücret zammı Bu yılda rekora koşacak. Üstelik asgari ücretli için yeni vergi düzenlemesi de geliyor. Asgari ücret üzerinde maaş alanlara iyileştirme yapılacak vergi düzenlemesine tabi tutulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba asgari ücret zammı açıklaması haberimizde…

ASGARİ ÜCRETLİYE ENFLASYON VE REFAH PAYI VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ikinci turu öncesinde ziyaretlerine devam ediyor. Vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Asgari ücretlilere refah payı ve enflasyon farkı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha rekor kırma yolunda olduklarını söyledi. Verilecek olan refah Payı ile birlikte asgari ücretle çalışanların alım gücünün arttırılmasının planlandığını belirten Cumhurbaşkanı, ayrıca enflasyonun düşmesi için de gereken çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

TEMMUZDA ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM GELECEK

Asgari ücret zammı için enflasyon rakamları da belirleyici olacak nokta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrete yapılacak olan zam için öncelikle 6 aylık enflasyon verilerinin ve alım gücünün göz önünde bulundurulacağını söylemişti. Asgari ücretle çalışanlar için şu anda gündeme gelen 4 aylık enflasyon %15 civarında. Uzmanlara göre 6 aylık enflasyon ise %20'ye kadar yükselecek. Ancak yapılacak olan zam bundan çok daha yüksek bir oranda olacak. En az %45 asgari ücret zammı beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin ise geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptığı açıklamada asgari ücreti 550 dolar seviyesinin üstüne çıkarmayı planladıklarını söylemişti.

TEMMUZDA NET ASGARİ ÜCRET 12.500 TL OLABİLİR

Uzmanlar da hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarından yola çıkarak asgari ücret zammı hesaplaması yaptı. Asgari ücret tahminlerini açıklayan uzmanlara göre Temmuz ayında net asgari ücret 12.500 TL olacak. Ayrıca Asgari ücretli için yeni vergi düzenlemesi ve yardım düzenlemesi de gelebilir. Hatta asgari ücretliye bayram ikramiyesi verileceği yönünde iddialarda gündemde.

Editör: Bilal Kayaaltı