Enkazdan çıkarılan cenazelerin açılan yeni mezar alanlarına defnedilmesi devam ediyor, kimlik tespiti için savcılar 24 saat aralıksız görev yapıyor. 

Yaşanan depremde Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya gibi kentlerde yıkımın çok fazla olması denetimsiz yapıların fazla olduğunu gözler öne sererken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası AFAD Merkez Binası'nda açıklamalar yaptı.

Yaşamını yitirenlerin sayısında artış olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Bölgedeki şehirlerimizin ayakta kalan kapasiteleriyle ülkemizin tamamındaki kamu imkanlarını hemen harekete geçirdik. Yıkımın büyüklüğüne ve kış mevsiminin engellerine rağmen şartları sonuna kadar zorladık. En kısa sürede ve etkinlikte şehirlerimize ulaşmak için devlet ve millet olarak seferber olduk. Ayrıca şehirlerimizin hasar gören içme suyu ve kanalizasyon altyapıları da depremzedeler ve yardım ekipleri için sorunları beraberinde getirdi.

Böylesine büyük felaket dünyanın hangi ülkesinde yaşanırsa yaşansın görülebilecek aksaklıklar elbette bizde de yaşandı. Devletimizin bakanlık, kurum, sivil toplum, uluslararası yardım kuruluşuyla deprem bölgesine bir an önce ulaşmak ve çalışmalara başlamak için canla başla mücadele etmiştir.

Depremde 35 bin 418 vatandaşımız vefat etti. Allah'tan rahmet diliyorum.

Editör: Haber Merkezi