AK Parti Bursa listesinde beklenen oldu, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu milletvekili listesine konulmadı. İktidar partisinin önde gelen isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çavuşoğlu’yla ilgili kararının teşkilatı motive eden bir adım olduğunu belirttiler.

 ERDOĞAN’I ELEŞTİREN ALİ MOLLASALİH’İ MEMUR YAPMIŞTI

Hakan Çavuşoğlu başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde, AK Parti’nin ekonomik politikalarını eleştiren, gaz lambalı, Erdoğan maskeli ve ampullü basın açıklamalarıyla Saadet Partisi Bursa teşkilatlarında ismi ön plana çıkan Ali Mollasalih’i,  Bursa Basın ilan kurumuna memur olarak atamış, yapılan bu eş- dost kayırması Bursa’da büyük tepkilere neden olmuştu.

Listeye giremediğini sosyal medya hesabından duyuran Hakan Çavuşoğlu, dava vurgusu yaptığı açıklamasında,  "Bu davanın her kademesinde görev almanın onurunu yaşamış birisi olarak Partimizin siyasi literatüre kazandırdığı üç dönem kuralı nedeniyle 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin aday listesinde yer almamaktayım. Hep söylediğimiz gibi, bizde makam ve merciler amaç değil Milletimize hizmet etmenin bir aracıdır. Bizim için önemli olan bu davanın geleceğidir, Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı