14 Mayıs’ta yapılacak seçime 3 gün kala iktidar müjdelere devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün düzenlenen 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde, refah payı dâhil kamu işçilerinin maaşına yüzde 45 artış yapılacağını açıklamıştı. Böylece, en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkarıldı.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir 'müjde' daha verdi. Temmuz'da yapılacak olan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Çalışanlarımıza verdiğimiz en son müjde önceki gün imzaladığımız kamu toplu sözleşmesidir. Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz aylarında belirleniyor.

Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşında aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.

Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız.

Memur maaşlarındaki artış otomatik olarak emekliliklere de yansıyacak. Bakanımıza yasal tarih olan temmuza kadar bu çalışmanın tamamlanması talimatı verdim.''

Editör: Bilal Kayaaltı