ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e Hamas’ın başlattığı operasyonun ardından Siyonistlere destek vermiş ve Tel Aviv’de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştüğü sırada, "Bir Yahudi olarak da buradayım" demişti.

Blinken’in skandal sözlerine  Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum.' diyor. Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de şunu söylerse, 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum.' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu.' demiyoruz. Ya karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın" ifadelerini kullanmıştı.

Belediyeye gitmeden maaş almış, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş! Belediyeye gitmeden maaş almış, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş!

ÜÇ GÜN SONRA ÇARK ETTİ

Tel Aviv’deki sözlerinin ardından bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine benzer bir tepkiyle karşılaşınca, "Buraya bir insan olarak geldim" diye konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı