Böylesi ilk defa oldu.

Hiç beklemiyorlardı.

Yine ters köşe yaptı, şaşırttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurul toplantılarına katılmayan AK Parti Milletvekillerinin, gözlerinin içine baka baka eleştirdi, adeta haşladı.

Ortaya şu fotoğraf çıkıyor. Erdoğan, 14 Mayıs’a giderken gündemi belirliyor.

Baksanıza,

“Millet size maaş veriyor, bu millet size hakkını helal etmez” diyerek fırçalıyor.

“Ben de size helal etmem” diyor.

Erdoğan’ın bu çıkışına, “bay bay Kemal” dediği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı katılır mı bilmiyorum ama…

2018’de CHP’den milletvekili seçilen hak, hukuk ve demokrasi savunucusu Deniz Baykal, bir kere olsun meclise gelmemiş!

Başka bir trajik örnek,

Bir dönem Erdoğan’ın yanından ayrılmayan AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 2021-2022 dönemlerinde mecliste oylamalara katılmamış.

Bursa’ya bile uğramayan eski İçişleri Bakanı, şimdi dış ilişkiler sorumlusu olan Efkan Ala, 2018’den bu yana TBMM kürsünde konuşmamış.

Bir gece yarısı görevinden istifa eden damat bakan ise, ortalıkta gözükmüyor.

İYİ Parti milletvekiline attığı yumrukla yoğun bakıma yollayan, birazda tribünlere oynayan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da Erdoğan’dan zılgıt yiyen, tüyü bitmemiş yetimin, milletin parasını hak etmeyenler listesinde yer aldı.

Sahi bir de,

Bursa’nın sağlık turizminden daha çok pay alması için son 10 yıldır kapı kapı gezen, konferanslar veren, Tabakhaneler Bölgesi’nin turizme açılacağını haykıran, ardından burası Toki’ye peşkeş çekilince, trafiğe yük bindireceğini bildiği halde susan, susmak zorunda kalan,

Şimdi de Doruk Nilüfer Hastanesi’nden zengin hastalar faydalansın diye olağan üstü çaba sarf eden AK Parti’nin Bursa’dan Ankara’ya gönderdiği Dr. Mustafa Esgin de, dün nasibini alanlar arasındaydı.

Anlaşılan o ki, vekillerde bir dağınıklık var; söz dinlemiyor, hak ve hukuka riayet etmiyor, sadece Erdoğan ismini öne çıkararak tribünlere oynuyorlar.

Bunu ben söylemiyorum Cumhurbaşkanı belirtiyor.

Millet, yemiyor, giymiyor, gezemiyor ama vekiller aybaşı gelince, yeni zamla 73 bin 379 TL’yi cebe indiriyorlar.

Dünkü grup toplantısında Erdoğan, “Bu millet hakkını helal etmez. Ben de etmem” sözlerini sarf edince, fırçaladığı vekiller dahil herkes alkışladı.

Hakikaten çok acayip bir durum, fırça ye, sonra alkışla.

Bu çıkışın altında çok acayip mesajlar var. Cumhurbaşkanı önümüzdeki seçimde geniş çaplı bir süpürme yapacak, birçok milletvekili listeye giremeyecek.

Onlardan birisi de, hızlı trenle yıllarca ilgili kılını kıpırdatmayan, Bursa’daki yanlış projelere gözlerini yuman ama Mudanya Üniversitesi’ne ruhsat alınması için TBMM’de kulis yapan Hakan Çavuşoğlu’nun vicdanı acaba rahat mı?

Listeye girdiği ve vekil seçildiğinden beri hala tartışılan Atilla Ödünç…

Daha çok yeni, bu kentin en işlek caddesinde 30 kişiye Muhammet Müfit Aydın’ın kim olduğunu sorduğumda aldığım cevap, Erdoğan’ın, “millet size hakkını helal etmez” çıkışının ne kadar yerinde olduğunu gördüm.

Bu açıklı tabloya iyi bakarak hareket etmek ve insani itirazlarda bulunup,

Bursa’da ikamet eden, zerre kadar şehriyle ilgili kaygısı olan kim varsa,

Birilerinin köpürttüğü kişilerin ezberini bozarak, vekillik için sulanan liyakatsizlerin hevesini kursaklarında bırakacak demokratik çıkışları düşünmek lazım.