Tarihi seçime sayılı saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sorulan, Seçimi kayberseniz tavrınız ne olur?" sorusuna, "sonucu kabul ederiz" cevabını verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim özel ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Muharrem Bey'in ayrılışına üzüldüm kendisini aradım. Muharrem Bey'in kararının arkasında namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anlıyorum bugünkü görüşmemizden." dedi. "Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?" sorusuna Erdoğan, "Milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi özümsemiş partilerin birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir" şeklinde ifadeler kullandı.

İNCE’YLE GÖRÜŞMÜŞ

Muharrem Bey'in ayrılışına maalesef üzüldüm. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. Ben bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisiyle süreci konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun şu anda kol kola olduğu, bu bir FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir, geçmişte de yapıldı. Kılıçdaroğlu makama malum kaset komplosuyla geldi. Olmayacağını açıklayarak geldi ertesi gün kalktı bu defa da aday olduğunu açıkladı. Enteresan olan Muharrem Bey'in kararının arkasında birçok şüphesiz ki namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anlıyorum ben bugünkü görüşmemizden. Bir insanın her şeyden önce haysiyeti, namusu çok önemli. Avukatlarıyla ilgili görev verdiğini de ifade etti. Biz devlet olarak yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak da asla doğru olmaz. Yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı. Oy pusulasında değişen bir şey yok.

“ÇIKAN HER SONUCU KABUL EDECEĞİZ”

Bunu değerlendirmeye bile gereksiz buluyorum, çok saçma bir soru. Bu tür soru terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik. Nasıl halkımızın teveccühü ile iktidara geldiysek, milletimiz farklı bir karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse biz yine aynen bunu yaparız. Belediye başkanlığını CHP aldığı zaman belediye başkanımız biz buradan çıkmıyoruz dedi mi? Bu tür yapı CHP'ye aittir. İşte şimdi sanatçıları adeta şimdiden sokağa döküldü. Bizde öyle bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki ben milletime inanıyorum, sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın, millete saygısı yoktur. Milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi özümsemiş partilerin birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir.

Editör: Bilal Kayaaltı