Sedat Peker, yayınladığı videolarla ortalığı kasıp kavurdu, ezberleri bozdu, bazılarının uykularını kaçırdı, bazılarına ise günde 5 defa abdest tazeletti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddiaların, yenilir yutulur cinsten olmadığını gördük.

Dolayısıyla bazı şeylerin farkına varan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soylu’yla aynı karede yer almamak için gayret gösteriyor. İçişleri Bakanı’nın görevinden ayrılması için farklı taktikler izliyor dersek abartmış olmayız.

Örneğin Erdoğan, 109. Dönem Kaymakam Adaylarını Kabul Töreni’ne İçişleri Bakanı Soylu’yu davet etmediği, bir gün sonra ortaya çıkmıştı. Beştepe’de, Soylu’yu birebir ilgilendiren bu törene çağrılmaması, yalnızlaştırma operasyonu değildir de nedir?

Bitmedi, Cumhurbaşkanı, ülkenin genel asayişiyle ilgili gelişmeleri İçişleri Bakanı yerine başka kurumdan aldığı iddiaları da yalanlanmadı.

Durum öyle acayip bir noktaya geldi ki, kulislere göre Recep Tayyip Erdoğan, Soylu’nun bir an önce istifa etmesini sabırsızlıkla bekliyormuş. Şu ‘ateş ve duman’ atasözünü hatırlatarak, geçtiğimiz gün AK Parti’li eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, sosyal medya hesabından Soylu’nun istifa ettiğini iddia etmişti. Ancak İşbaşaran’ın yazdıkları İçişleri Bakanlığı kaynaklarınca yalanlanmıştı.

Baksanıza, ‘Hayatta en çok sevdiği ses, sigorta ofisindeki poliçe basan yazıcıdan çıkan ses’ olduğunu söyleyen Soylu, geçen gün, gazetecilerin sorusuna, ‘dünyanın en kötü insanı benim’ cevabını vermesinin altında yatan neden nedir?

Kim ne derse desin Soylu’yu, Erdoğan yanında görmek istemiyor, yalnızlaştırıyor. Zaten Soylu da eskisi gibi kamuoyunun önüne çıkmıyor. Direnebildiği kadar direniyor!

İşin siyasi boyutunu hesap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’ya Sedat Peker’in yönelttiği iddiaların yarın sandık milletin önüne geldiğinde, neler olabileceğini, sandıktan civciv çıkmayacağını çok iyi biliyor. Bahçeli’yi de gücendirmeden Soylu’nun kenara çekilmesini bekliyor.

Kısacası Erdoğan, Soylu’nun bir an önce görevinden istifa etmesini canı gönülden istediğini, son günlerdeki hamleleriyle belli ediyor.