Erdoğan, öğretmenlere ardı ardına müjdeler verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bugün 3500 engelli öğretmen adayımızın ataması için bir aradayız. Atamamızın hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kadromuz sizlerle daha da güçlendi.

Öğretmenlerimizin yüzde 75'inin bizim dönemimizde atanması eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir. Öğretmenlerimizin birikmiş tüm sorunlarını çözmek de bize nasip oldu. Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Deprem afetinde eşini veya çocuğunu kaybeden 4 bin 500 öğretmenin atama talebini yerine getirdik.

Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlandığımız 45 bin öğretmen ataması ile sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlik meslek kanunu eğitimdeki en büyük reformlarımızdan biridir. Kariyer sistemi getiren bu kanunla mali ve sosyal haklarda iyileşme yaptık.

Bu kanun çıktığında birileri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimizi tahrik ettiler. Yalancı yalancılığıyla kaldı, öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı

Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir.

Editör: Bilal Kayaaltı