Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın aktardıkları şu şekilde:

“Biliyorsunuz Erzurum Malazgirt'ten de önce Pasinler zaferiyle Anadolu'yu ebedi yurdumuz yapmaya kapıyı açmıştır. Bu şehrin insanları; Türk'ü ile Kürt'ü ile 'Dadaş' sıfatını kazanmıştır.

Her devirde bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok. Bizde hakikat var. Bu anlayışla geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarına imza attık. Eser ve hizmet siyaseti ile ülkemizin tüm şehirleri ile birlikte Erzurum'un da alt yapı eksikliklerini giderdik. Hak ve özgürlük hayallerini gerçekleştirdik.

' MÜJDE VERECEĞİZ'

Sadece Erzurum'da yaptığımız doğal gaz yatırımız 4 milyar lirayı geçiyor. Karadeniz gazı ile ilgili pazartesi müjde vereceğiz. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak.

İstanbul ve Ankara'da başlattığımız kültür yolu festivallerinden birinin adresi de Erzurum. Havalimanı mı vardı, kış spor tesisleri mi vardı Erzurum'da? Ama şimdi var.

Cumhuriyetimizin en önemli atılımını yapmaya hazırlanıyoruz; Evet Türkiye yüzyılı.

Bir yandan İslam alemiyle ilişkilerimizi güçlendiriyoruz, bir yandan tıp dünyasında ilerliyoruz. Bir yandan Türk dünyasıyla diğer yandan Afrika ile Balkanlarla buluşuyoruz. Çin ve Ukraynayı da ihmal etmiyoruz. Çin'le Ukrayna arasında kim var? Biz varız. Tahıl koridorunu kim açtı? Biz açtık.

Azerbaycanlı kardeşlerimizle bu bölgede yeni bir dönem açıyoruz. Karadeniz'i Erzurum'a bağlayan tüneller, altyapı yaptırımlarımız bu büyük fırsatı değerlendirmek içindir.

Gençler, 2023'e önce siz sahip çıkacaksınız. Hanımlar; evinizde tarlanızda, iş yerinizde geleceğiniz için göz nuru döküyorsanız 2023'e de siz sahip çıkacaksınız. Büyüklerimiz; dinlediğiniz zulümlerin bu topraklarda görülmemesi için 2023'e siz sahip çıkacaksınız. Dadaşlar; 2023'e bu ülkeye siz sahip çıkacaksınız.”

Editör: Haber Merkezi