Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim startını İstanbul’dan verdi. Kendisine hediye edilen seccadeyi göstererek,Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösterdi.

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

1 YIL SÜRE İSTEDİK

Cumhur İttifakı olarak hem deprem konutlarının temellerini attık hem de iftarı paylaştık. Milletimiz oruçla, kuranla nefis muhasebesi ile bu mübarek günleri idrak ederken deprem bölgesindeki kardeşlerini unutmuyor. Bağcılar'ın bölgeye yaptığı yardımın tutarı 250 milyon lirayı aştı. Belediyemizi tebrik ediyorum. Şov peşinde koşmadan çalışan herkesten Allah razı olsun, diyorum. Yaralarımızı bir an önce sarıyoruz, saracağız. Depremin yıktığı şehirleri bir an önce ayağa kaldıracağız. Çadırların yanı sıra konteyner kentler ile barınma sorunlarını çözüyoruz. Alt ve üst yapıyı elden geçiriyoruz. Deprem bölgesinde 31 bin 663 konutun temelini attık, bir yıl müsaade istedik, bir yıl içinde 319 bin konutu depremzedelere teslim edeceğiz. Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır. Tüm şehirlerimizi eski görkemine kavuşturana kadar durmayacağız. Depremzede vatandaşımızdan 1 yıl süre istedik.

ASLA İHMAL ETMİYORUZ

Bay bay Kemal, sen İzmir'in milletvekilisin, belediye sende ne yaptın söyle bakalım. Çok çalışacağız, 14 Mayıs'ta gereken dersi vereceğiz. Belediye hizmet binamızdan, hükümet konağına, yaşlı yaşam merkezine, park ve bahçelerden tam 97 kalem eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen bu hizmet ve yatırımların Bağcılar'a hayırlı olmasını diliyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bağcılar'ı asla ihmal etmiyoruz. Bağcılar'ın kalbimizde ayrı bir yeri var. Buranın Bakırköy'e bağlı olduğu dönemde buralarda çizme ile çok dolaştık.

ÖZÜR DİYECEK MİSİN

Hanımefendi beni çok sinirli görmüş, kalkmış bana papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de kendisine papatya çayının yanında rezene çayı tavsiye diyoruz. Utanmadan sıkılmadan İstanbul İl Teşkilatı'nın bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunladığı yalanını ifade ediyor. Utan! Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür adilik olmamıştır. Senin geçmişinde bu tür şeyler varsa bilemem. Nitekim İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu. Erdoğan'dan özür dileyebiliyor musun? Bu bir cibiliyet ve karakter meselesidir. 14 Mayıs çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimden 14 Mayıs'ta bu hanımefendiye bir ders vermenizi istiyorum

Editör: Bilal Kayaaltı