Gittiği şehirlerde gençlerle bir araya gelmeye devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da AK Parti Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği buluşmada soruları yanıtladı.

“60 GÜN SÜRE VAR”

2023 seçimlerinin önemine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Birileri burada hedef saptırmaya gayret ediyor. Bu erken seçim falan değil. Seçimi öne almaktır. Bir diğer adım olarak da, bir güncelleme yaptık. Bu güncellemeyle birlikte bu adımı attık. Cumhur İttifakı olarak da, Devlet Bahçeli ile bu görüşmelerimizi yaparak zaman kaybına tahammül yok. Bunun en ince ayrıntısına kadar inceleyerek belirledik. Yaz tatilinden, Karadeniz’deki çay toplamaya kadar hepsini düşündük. Öğrencilerimizin durumları bizler için çok önemliydi. Resmi olarak Cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. O da Mart 10. 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız. Ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de Yüksek Seçim Kurulu değerlendirecek. Biz kararımızı 10’unda açıklayacağız" şeklinde ifadeler kullandı.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Kendilerinin döneminde çok garip bir öğretim geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz çok fakir okuduk. Kitaplarımızı, kalemlerimizi, defterlerimizi bulamazdık. Teksir notu nedir? Biz kitap olmadığı için o teksir notlarıyla okurduk. O teksir notları da onun makinesi çalışır. O mürekkepler o saman kağıdının üzerine dağılır. Abilerimizden bize satmalarını isterdik. Bize satmazlardı. Kitabı kırtasiyeciden alamazdık. Defter için 10 gün süre verirlerdi. Biz geldik ne yaptık. Bu çileyi biz yeni nesle çektirmeyelim. Okullar açıldığında sıraların üzerinde kitaplarınızı buluyor musunuz? Artık yardımcı ders kitaplarınızı da sıralarınız üzerine koyduk. Ama bunun hassasiyetini ve inceliğini annelere, babalara ve bütün komşulara anlatmamız lazım. Böyle bir akım, böyle bir nesli hazırlıyoruz. Bunun için de diyoruz ki, marifet iltifata tabidir. Bunları yapan bir iktidar milletinden ne istiyor. Gel oyunu da bize ver. Çünkü, inanın bu adamların eline bu memleket kalırsa, yazık olur. Onun için çok çalışacağız. Çok gayret göstereceğiz. Bu çileyi çektiysek, yeni nesle çektirmeyelim istedik” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi