Yaşanan ekonomik krizden dolayı lokantada yemek yiyemeyen dar gelirlilere hizmet etmek için Osmangazi Belediyesi tarafından planlanan Bursa'nın ilk halk lokantası Osmangazi Meydanı'nda açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgili gösterdiği törene Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk katıldı.

“EMEKLİ NEFES ALAMIYOR”

Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, emeklilerin, asgari ücretle çalışanların yüzünü güldürecek bir adım attıklarını belirterek,  " Ülkenin  içinde bulunduğu durum ortada. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artarak vatandaşımızı boğmaya ve bayram öncesinde kendisini göstermeye devam ediyor. Emekli maaşının bırakın hayatta kalmayı nefes almayı zorlaştıracak bir durumda olması nedeniyle Osmangazi Belediyesi olarak onların yaşantısını bir nebze olsun rahatlatmak için bu hizmeti başlatıyoruz. Türkiye'de bunun örnekleri artarak çoğalıyoruz bizde bunu burada başlattık. Biz burada esnaf ile rekabet etmeyi amaçlamıyoruz, dar gelirli vatandaşlarımızın gıdaya ulaşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şimdiden Kurban Bayramınızı da kutluyorum" dedi.  

Başkan Aydın, açılışın ardından yemek sırasına girdi, ücretini ödeyerek et yemeği, pilav ve ayran aldı. Ardından önlüğü giyen Erkan Aydın, tabaklara yemek doldurarak vatandaşa ikram etti.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Halkı doğrudan ilgilendiren  icraatın önemine değinen CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, " Belediyemizin en önemli icraatından birisi olan Osmangazi Halk Lokantısı'nın öncelikle Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Osmangazi yöneticilerimizi yürekten kutluyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı ile öncelikle vatandaşımızın derdini dert edeceğiz. Bugün yanlış enflasyon rakamlarıyla sürekli cebinden çalınan ve fakirleşen bir toplum yaratan iktidarın altında yaşamaya çalışan milletimize katkı sağlamak amacıyla bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Tasarruf tedbirleriyle yerel yönetimlere daha az iş yaptırılması dayatılıyor. TUİK yetkililere tekrardan sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun ve doğru rakamları paylaşın" şeklinde ifadeler kullandı.

ŞEHREKÜSTÜN'DE TUVALETLER ÜCFRETSİZ OLDU

Bursa trafiği Teksas'ı aratmıyor! Yatarak... Bursa trafiği Teksas'ı aratmıyor! Yatarak...

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın,  Şehreküstü Camii altında bulunan ve belediyeye ait olan tuvaletlerin üçüncü kişilere kiralanarak ranta dönüştürülmesine son vermiş, 10 TL olan helaları ücretsiz yaparak halkın hizmetine sunmuştu. 

Editör: Bilal Kayaaltı