Erken emeklilikle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli olmak isteyenler için 6 yıl geri çekildi. 8 yıl erken emeklik geliyor.  3600 gün hesaplaması, yaş şartı süreci merak ediliyor. Yaşanan gelişmenin ardından emekli olmak isteyenler heyecana kapıldı.

SSK ve  Bağ-Kur’a prim ödemelerine rağmen haksızlığa uğrayanlar için yeni süreç başlatıldı. Son dönemlerde erken emeklilikle ilgili birçok haber var. Özellikle 3600 günle yaş şartı olmadan tam 6 yıl erken emeklilik imkanı vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, erken emeklilik şartları neler? Kimler erken emekli olabilir? 

EYT'yi kaçıran ve erken emeklilik hayali Kuran milyonlarca vatandaş hükümetten yeni bir düzenleme bekliyor. SSK ve bağ-kur'lu çalışanlar, seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmesi için adeta gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri de erken emeklilik olmuştu. Çalışanlara yeni bir emeklilik reformu geleceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca kişiye erken emeklilik yolunu açılacağını bildirmişti. Erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeler var. Yaş şartı olmadan 3600 günle erken emeklilik artık mümkün. Açıklama az önce yapıldı meclis onay verdi.

ERKEN EMEKLİLİK BOMBASI PATLADI

EYT yasası geçtiğimiz aylarda TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girmiş ve milyonlara erken emeklilik kapısı açılmıştı. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte emeklilik dilekçelerini veren vatandaşlar erken emekli olma şansını elde etmişti. Erken emeklilik düzenlemesi bekleyen başka gruplar da var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde vatandaşa Müjdeli haberi duyurmuş ve milyonlara yeni bir emeklilik reformu geleceğini açıklamıştı.

Yeni emeklilik reformu sayesinde EYT'Yİ kaçıran vatandaşlara da erken emeklilik kapısı açılacak. Özellikle 1999 sonrası sigorta başlangıcı olan milyonlarca vatandaş yeni yasa ile birlikte emeklilik şansını yakalayacak. Prim eksiği olanlar, staj ve çıraklık mağdurları, ev hanımları da yeni emeklilik yasasında yüzü gülecek kesimler olacak.

EMEKLİLİK REFORMU O TARİHTE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği emeklilik reformu milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Uzun süreden beri gündemde olan emeklilik reformunun maaş zamları sonrası TBMM'ye geleceği konuşuluyordu. Ancak meclisin tatile girmesi ile birlikte düzenlemenin ne zaman geleceği bir kez daha merak konusu oldu.

Son dakika haberine göre milyonlara erken emeklilik şansı sağlayacak olan yeni emeklilik düzenlemesi TBMM yeniden göreve başlar başlamaz ilk torba yasa ile gündemde olacak. Torba yasa sayesinde kabul edilecek olan erken emeklilik düzenlemesi ile milyonlarca vatandaşa emeklilik kapısı açılacak. Özellikle EYT'Yİ kaçıranların bu şansı değerlendirerek erken emekli olması bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı