Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri’nin 554. ölüm yıl dönümü münasebeti ile adının verildiği cami bahçesinde Kuran-ı Kerim okundu. Katılımcılar, örnek hayatından bahsetti.  Anma progamına katılan gençlerin illgisi dikkatlerden kaçmadı 

İznik Belediye Başkan vekili Zeliha Peşte, Medeniyetimizin kültür kökleri ile bağ kurduğumuz bu mekân ve program hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. İnşallah ameli salih olarak hepimizin defterlerine burada bulunduğumuz kaydolunur. Katılım ve teşrifleriniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

TORUNU RUMİ’Yİ ANLATTI

Eşrefoğlu Rumi’nin 14'üncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan da, Eşrefzade Abdullah Rumi’nin hayatından bahsetti.  Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "Bu seneki programın bir güzelliği, muhtelif liselerden gelen gençlerimiz, yavrularımız Eşrefoğlu Rumi programlarını burada gerçekleştirdi. Bunu da bu seneki anma programlarının güzel bir tecellisi olarak kaydedelim. İnşallah seneye bunların daha güzelini, daha şenlikli, renkli, canlı olanını tekrar edelim" diye konuştu.

Program sonunda da İznik Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine binaen hazırlanan köfteli çorba katılanlara ikram edildi.

Editör: Bilal Kayaaltı