Erken emeklilikle ilgili flaş açıklama yapıldı. Emekli olmak isteyenler için yapılan çalışma sonlandı, gün sayısı öne çekildi.

EYT'siz erken emeklilik hayali kuranlar için büyük müjde geldi. SGK uzmanları az önce duyurdu. Yeni erken emeklilik modeli aktif. Sigorta başlangıcı 2000 sonrası olanlar için 10 yıl sigorta primi ödeyerek emekli olmak mümkün. SGK uzmanları yeni yasanın TBMM’den geçtiğini duyurdu. 10 yılda erken emeklilik sağlayan yeni emeklilik sistemi ile birlikte emeklilik yaşı düştü prim gün sayısında indirim yapıldı. Peki, Kimler erken emekli olabilir? Erken emeklilik şartları neler?

SSK ve BAĞ-KUR girişi olan ve çalışma hayatının içinde aktif olarak bulunan milyonlarca kişinin en büyük hayali erken emeklilik nokta özellikle EYT yasası ile Yaklaşık 5 milyon vatandaşa erken emeklilik yolu açılmıştı. Ancak EYT 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsıyordu. 1999 sonrası sigortalı olanlar ise yeni bir düzenleme için uzun süreden beri hükümete çağrıda bulunuyordu. Beklenen düzenleme haberini nihayet geldi. Erken emeklilik hayali kuranların yüzü gülecek. Çünkü 10 yıl sigortalılık ile erken emeklilik mümkün. Yaş ve prim şartı değişti. Milyonlarca kişi için emeklilik yaşı öne çekiliyor. Erken emeklilik son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Sigorta başlangıcı 2000 sonrası olanlar için yeni müjde geldi. Emeklilik şartları sil baştan değişti. Erken emeklilik hayali kuranlar için yaş şartı öne çekildi. Aynı zamanda prim indirimi de uygulanacak. Erken emeklilik için artık 10 yıl sigortalı olmak yeterli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde erken emeklilikle ilgili güzel haberleri vermişti. Emeklilik sistemini sil baştan değiştirecek bir reform üzerinde çalışmaların başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'siz erken emeklilik imkanı geleceğini duyurmuştu. Yeni emeklilik düzenlemesi özellikle sigorta girişi 2000 sonrası olanları ilgilendiriyor. Sigorta başlangıç tarihi 2000 sonrası olanlar için emeklilik yaşı öne çekilecek nokta aynı zamanda 1800 gün Prim indirimi yapılması da gündemde.

10 YIL SİGORTALI OLMAK YETİYOR

EYT'siz erken emeklilik müjdesi az önce geldi. SGK uzmanları yeni emeklilik ve formu ile gelecek emeklilik şartlarını duyurdu. Yeni emeklilik reformu ile birlikte artık 10 yıl sigortalı olmak yeterli olacak. 10 yıl sigortalı olanlar 3.600 prim gün sayısını da doldurmaları durumunda başvuru yaparak erken emekli olma hakkına sahip olacak.

Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca kişi bu yeni yasa ile birlikte hayallerine ulaşacak gibi görünüyor. Ayrıca Yeni düzenlemede ev hanımları için de büyük müjde var. Ev hanımları da bu düzenleme sayesinde emekli olma şansını yakalayacak. İsteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımlarına devlet prim desteği verecek. Ayrıca ev hanımlarının evlilik süresi ve çocuk sayısı da emeklilik yaşını etkileyecek.

Editör: Bilal Kayaaltı