BESOB’ta bir dönem sona erdi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde değişim yaşandı.

Sorumluktan kaçanlar kaybeder.

Esnafı en zor döneminde yalnız bırakan, derdiyle dertlenmeyen, yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmeyen Arif Tak, karşısına aday olarak çıkan Fahrettin Bilgit’ten fark yedi. Ve böylece 29 yıllık saltanatı da sona ermiş oldu.

Bu nasıl bir ihtiras ve hırs böyle,

80’ine merdiven dayamış olan Tak, seçimi kaybetmemek için delegelere bavul ve içinde 400 lira olan zarflar dağıttı ama sandıktan yine çıkamadı.

Çünkü birçok esnafın kepenk kapattığını, vergisini ödeyemediğini, elektrik faturalarının canlarına “tak” ettiğini duyduğu, bildiği halde ölü taklidi yaptı.

Kısacası iktidara söz söylemekten çekindi, vekillere “meslektaşlarım perişan oluyor” çıkışında bulunamadı, uyarılarını ceketinin astarında unuttu!

Ne şiş yansın ne kebap düşüncesiyle hareket etti ve sonunda kaybetti.

Kongreye gelince,

Her davete icabet eden AK Parti Bursa Milletvekilleri dahil olmak üzere, diğer siyasi partilerin temsilcileri BESOB Eğitim Merkezi’ne gelmediler.

Öyle anlaşılıyor ki, adaylıktan çekilen Ali Özkan İlhan, Fahrettin Bilgit’le son anda anlaşmazlık yaşadı, böyle olunca İlhan’ın yanında yer alan odalar oy kullanmadan kongrenin yapıldığı merkezden ayrılmaları dikkat çekti!

***

Evet, Fahrettin Bilgit, Arif Tak’ı yapıştığı koltuktan fark atarak indirdi.

Şimdi…

Bilgit’in yapması gereken tek şey,

Esnafın sesini, isyanını, feryadını duymak ve gereken demokratik adımları atarak ticarethane sahiplerini bilinçlendirmek, yanı sıra vaatlerini yerine getirmek zorunda.

Hele ki hırs ve makam zehirlenmesine uğramaması en büyük arzumuz.

Mesela Bilgit’in, neredeyse her sokağa açılan, esnafı perişan eden üç harfli marketlerle ilgili Bursa’da yükselteceği ses, Türkiye’de kamuoyu oluşturarak ezberleri bozmalı.

“Perakende yasasıyla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizi Bursa esnafı için yapacağız. Tek çözüm var, çok çalışacağız” diyen BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’ten esnaflarımızın tek isteği var, Arif Tak’a rahmet okutmaması.

BESOB’ta Arif Tak’ın kaybetmesi, iktidar için 2023 seçimlerinin gözden geçirilmesi gerektiğinin habercisi gibi.

Bitirirken, Bilgit’e delegeler seçimde 470 oy verirken, Tak 300 oy alabildi.