Bursa’da Milli Görüş davasına hizmet edenleri bu satırlara sığdırmak mümkün değil.

Şöyle geriye, 30 yıl öncesine baktığımızda,

Direkt tepesine sepetli vinçle değil, tırmanarak çıkıp Refah Partisi’nin bayrağını asanları bilirim. Cefa çekenleri, işkence görenleri, tırnaklarına toplu iğne geçirilenleri, coplananları, hapse düşenleri.

Seneler çabuk geçiyor, birçoğunun yaşı ilerledi, torunları büyüdü. Bazıları ömrünü tamamladı, bu dünyadan göçüp gittiler.

Hayatta olanlar, farklı zamanlarda, farklı programlarla bir araya geliyor.

Böyle buluşmalara, camiaya heyecan katan, toparlayan AK Parti hükümetlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Faruk Çelik de davet ediliyor.

Yanı sıra, AK Parti Genel Merkezi'nin işaretiyle farklı kentlerde teşkilat mensuplarına hitap ediyor.

Mesela Çelik, geçen gün TÜGVA İstanbul’dan gelen kadın yöneticilerine, “Vakfımız, Gayemiz ve Davamız” başlığı altında tecrübelerini anlattı. Haliyle, gençlerin gözlerinin içi parıldadı.

Ardından koordinatörlüğünü Yakup Sucuoğlu’nun yaptığı Kadim Dostlar Grubu’nda Refah Partisi’nde birlikte görev yaptığı arkadaşları, kardeşleriyle Dr. Ahmet Özkul’un ev sahipliğinde ‘o’ zamanın kokusunu hatırladılar.

Dernek ve STK buluşmalarında olduğu gibi Çelik, kadim dostlarına Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekip, “AK Parti iktidarının, eğer bir değişiklik olmazsa, 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan seçimde zaferle çıkacağını” söylemesi, tozlu bırakılan, unutulan ağabeylerin raflarının parıldamasına sebep oldu.

Neden diyecek olursanız Faruk Çelik, davet edildiği programlara katılanların zihinlerini berraklaştırıyor, iskemlede uyuyanları uyandırıyor. Herkese söyleyecek sözü, öğüdü oluyor.

Yaşarken unutulanları, kalbi kırıkları hatırlıyor, gönülleri alıyor.

Velhasıl, Çelik’in Bursa’yı toparlayan, kucaklayan, heyecanlandıran bir ağabey olduğuna dost, düşman, haset-fesatlar şahitlik yapıyor.