Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’den milletvekili adayı gösterdiği önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçmenden yoğun ilgi görüyor. Arhavi’de partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin gerçekleştirileceğini söyledi. Bakan Çelik, “Türkiye’nin her alanda güçlü olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız bir taraftan savunma sanayine ağırlık verirken diğer taraftan ekonomik alandaki güçlenmemizi gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor “diye konuştu.

“YILLARCA ENGELLEDİLER”

Karadeniz gazının iletim hattına verilmesinin Türkiye’nin ekonomik anlamda daha güçlü olduğunun işaret eden AK Parti Artvin Milletvekili adayı Fark Çelik, “Yıllarca Akdeniz’de Karadeniz’de petrolün doğalgazın varlığı söylenmesine rağmen kendi gemimiz olmadığı,  kendi mühendisimiz olmadığı için ele mahkum edildik.  Doğalgaz yok, petrol yok dediler. Doğalgazın çıkması petrolün çıkması Türkiye’nin enerji bağımlılığını ortadan kaldıracak dolayısıyla ekonomik anlamda güçlü bir Türkiye hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Yüzde 20’lerde olan kendimizi savunma gücümüz yüzde 80’lere gelmiş bulunuyor.  Artık namertlere muhtaç değiliz” dedi.

“AK KADORLAR YİNE İKTİDAR OLACAK”

Çelik,  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın sadece muhalefetle mücadele etmediğini belirterek,  “Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakibi Amerika Devlet Başkanı Biden’dir. Terör örgütlerine tırlarla silah gönderenler, terör örgütlerini besleyenler hiç utanmadan sıkılmadan, “Tayyip Erdoğan’ı indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyorlar.  Arhavi bunlara cevap verecek, Ak kadroları, Cumhur ittifakını, yerli ve milli politikalara imza atanları bir kere daha iktidara getirecek” şeklinde ifadeler kullandı.

ÇAY KÖYÜ KURACAĞIZ”

Artvin’de tersine göçü başlatacak üretim hamlelerine imza atacaklarını kaydeden Faruk Çelik, bakanlık ve milletvekili tecrübelerini Karadeniz’in yeşil incisi için kullanacağını belirterek, “Bu tecrübemizi Artvin için Arhavi için kullanacağız. Çay köyünü kuracağız. Gençlerimize iş için organize sanayi bölgesinin hızlı bir şekilde kuruluşunu gerçekleştireceğiz onlarca binlerce gencimize, istihdam sağlayacağız. Turizm ve tarım alanında çok büyük atılımlar gerçekleştireceğiz. Her ilçemiz ayrı bir kimlikte olacak. Şehirlerimiz yaşanabilir yaşam alanları olan şehirler olacak. Gelen yabancılar burada mutlu olacak bir daha gelmek isteyecek. Burada yaşayanlarda daha mutlu olacak” diye konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı