Dolar son 2 aydır yatay seyir etmesine rağmen ikinci sınıf lokantalarda çorbanın 100, et yemeklerinin porsiyonun 150 TL’ye yükseldi. Emekli ve işçilere lokantalarda karın doyurmak hayal oldu.

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez,  yaptığı açıklamada,  Bursa'da dernek üyesi firmalardan aldıkları veriler doğrultusunda yaptıkları hesaplamalara göre menülerde kullanılan hammadde fiyatlarının yüzde 29,7 oranında arttığını belirterek,  bu maliyetleri müşterilerine Haziran ayı girişinde yansıtacaklarını söyledi. Ekmek ve salat bar hariç dört kap yemek fiyatı en az 100 lira olacağını,  bunun altındaki fiyatlarla bu işi sürdürülmesinin mümkün olmadığına hatırlattı.

Sezen Aksu'yu da dolandırdılar! Bakın nasıl bir yol izlediler? Sezen Aksu'yu da dolandırdılar! Bakın nasıl bir yol izlediler?

ÇORBA 100 TL OLDU

 Coşkun Dönmez, esnaf lokantalarında 1 tas çorbanın 100 liraya çıktığını, buralarda 1 öğün yemek için 350 lira ile 500 lira arasında bedel ödendiğini belirten Dönmez, böyle bir ortamda 100 liranın altında dört kap yemek satmanın kendileri için imkansız olacağını vurguladı. Dönmez, tencere enflasyonundaki artışın ağırlıklı olarak kırmızı ve beyaz et ile süt ve süt ürünleri kaynaklı olduğunu da ifade ederek, "Maalesef Ramazan ayı öncesinden başlayıp yaklaşan Kurban Bayramı'na kadar hayvansal gıda hammaddesi fiyatları çok arttı. Ramazan ayı nedeniyle endüstriyel yemek firmaları olarak fiyat güncellemesi yapmadık. Ancak artan maliyetlerle daha fazla baş edemeyiz" dedi.

OKULLARDA GÜNCELLEME YOK

Coşkun Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Ocak’tan itibaren devlet okulları için dört kap yemek fiyatını 52 lira olarak açıkladığını belirterek, bu fiyatın da güncellenmesi gerektiğini söyledi. 52 liradan hizmet vermenin artık imkansız hale geldiğini ve bu fiyatın maliyetin altında olduğunu vurgulayan Dönmez, "Meslektaşlarımız yıllık anlaşma gereği bu fiyattan satış yapmak zorundalar. Okulların kapanmak üzere olduğu şu günlerde zararına da olsa hizmetimizi aksatmadık. Ancak yeni eğitim ve öğretim yılında bu fiyatlarla devam etmemiz imkânsız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel maliyetleri göz önüne alarak fiyat güncellemesi yapmasını istiyoruz," dedi.

 Durdurulamayan fiyat artışlarından dolayı Osmanazi Belediyesi,  vatandaşa Kent Meydanı'nda açacağı Halk Lokantası'nda 4 kap yemeği 80 TL'ye yemek verecek.  

Editör: Bilal Kayaaltı