Temmuz’da emekli aylıklarına yapılan artış zam yağmuru karşısında erirken, işçi emeklileri maaşlarına zam yapılmamasının hayal kırıklığını yaşıyor. Tepkileri gözeten iktidar, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 3 bin TL ek zam yapılacağı belirtildi.

Emekliler maaşlarına yapılan artışı enflasyon karşısında mum gibi erirken, işçi emeklileri aylıklarına yapılmayan zamdan dolayı iktidara büyük tepki gösteriyor. Yaşananları yakından takip eden AK Parti hükümeti, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 3 bin lira ek zam yapılacağını duyurdu.

Emekliye ek zam gelecek mi, emekli maaşlarına ilave zam olacak mı sorularının yanıtı uzun süreden beri merakla takip ediliyordu. Milyonlarca emekli hükümetten yeni bir zam beklentisi içine girmişti. Çünkü enflasyon karşısında emekli maaşlarına yapılan %25'lik zam oranı oldukça düşük kaldı. SSK Bağ kurma memur emeklisi ve EYT emeklisinin beklediği Müjde Nihayet geldi. Emekliye 3000 TL'lik ek zam için tarih verildi. Peki emekli maaşlarına ek zam ne zaman gelecek? Yeni emekli maaşları ne kadar olacak? Son dakika emekliye ek zam gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

YENİ ZAM MÜJDESİ

Emekli maaşlarına Ocak ayında %30, Temmuz ayında %25 olmak üzere 2023 yılı için toplamda %55 oranında zam yapılmıştı. Ancak emekliler temmuz zammı için daha yüksek bir beklenti içindeydi. Milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına yapılan zammı az bulurken ek zam beklemeye başladı. Emekliye ara zam olacak mı ek zam gelecek mi sorusunun yanıtı da son günlerde Yoğun olarak araştırılan konu başlıkları arasına girdi. Milyonlarca beklemeyin yüzünü güldürecek karar Nihayet verildi. Emekli maaşlarına ek zam için tarih verildi düğmeye basıldı.

Yüzde 25 zam sonrası hayal kırıklığı yaşayan emeklilerin gizli Nihayet bilecek. Çünkü ilave zaman tam 3000 TL olacak. Böyle de en düşük emekli maaşı da 10.500 TL'ye kadar yükselmiş olacak. Milyonlarca emekli için alınan bu yeni karar TBMM’nin açılması ile birlikte devreye alınacak.

 3 BİN LİRA EK ZAM

Uzun yıllar boyunca çalıştıktan sonra emeklilik hayatının tadını çıkarmak isteyen milyonlarca emekli vatandaş ek zam bekleyerek hükümete çağrıda bulunuyordu. Nihayet emekliler için beklenen o müjde verildi. 16 milyon emekli vatandaşın maaşına ek zam yapılacak. Emekli maaşlarına aradan tam 3.000 TL olacak. Tarihi ise 1 Ekim 2023 olarak belirlendi. Çünkü TBMM O tarihte açılacak ve dolayısıyla kanun teklifi de ancak bu tarihte meclise sunulacak. Yapılacak olan oylama sonucunda kabul edilmesi durumunda emekli maaşları da artmış olacak.

7 BİN 500 TARİH OLACAK

Emekliler yeni zam için geri sayıma başlarken maaş hesaplamaları da yapılıyor. 3000 TL'lik ilave zam sonrasında en düşük emekli maaşının 7.500 TL'den 10.500 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Üstelik bu zammın ardından Ocak ayında emekli maaşlarına bir zam daha uygulanacak. Böylece emeklilerin maaşı bir kez daha yükselmiş olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı