Maaş artışlarıyla ilgili saat saat gelişmeler yaşanırken, emeklilere sürpriz yapıldı. Emekli maaşlarına ek ödeme yapılacağı kaydedildi. Tam 28 bin TL’lik ek ödeme IBAN’a yatacak. 7 bin 500 lira ve üstü aylık alanları ilgilendiriyor.

Emeklileri sevindiren müjde verildi. Maaşlarına artı olarak ekleneceği duyuruldu. Bayram sevinci yaşatacak açıklama bankalar aracılığıyla geldi. Kamu bankaları emeklilere yüksek oranda destek verecek.

4A 4B 4C emeklisine bomba sabah müjdesi geldi. 7500 TL ve üstü maaş alan tüm emeklilerin IBAN numarasına 28.000 TL'lik ödeme aktarılıyor. Emekli maaş zammının belli olması ile birlikte bankalarda harekete geçti. Ziraat Vakıf Halkbank emekliye Özel destek ödemesi sunacağını duyurdu. Ödeme miktarı temmuz zammı ile birlikte arttığı nokta başvuru yapan emekliler tam 28.000 ödemeyi IBAN numarasından alabilecek. Üstelik kurum fark etmiyor tüm emekliler için ödeme var. Hızlı ve kolay destek ödemesi için yapmamız gereken tek şey 3 kamu Bankasından birine başvuru yapmak.

Emekliye ödeme için bankalara adeta birbiriyle yarışıyor. Promosyon ödemeleri ve emekliye özel kredi fırsatları Temmuz ayında da devam ediyor. Bu defa açıklama kamu bankalarından geldi. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş akıllı bankalarından destek ödemesi verilecek. Tam 28.000 TL'ye Varan Ödeme için başvurular şubelerden ya da dijital bankacılık kanalları üzerinden yapılabiliyor. 4A 4B 4C emeklisine vatandaşlar T.C kimlik no ile başvuru yaparak 28.000 TL Ek ödemeyi cebine koyma fırsatı elde ediyor. Üstelik 7500 TL üstü maaş alan tüm emeklilere ödeme fırsatı var. SSK, BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisine sağlanacak ek ödeme ile ilgili gelişmeler haberde.

 3 DEVLET BANKASI EMEKLİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Emekli maaş zammı Geçtiğimiz günlerde açıklandı ve tüm emeklilere %25 oranında temmuz zammı yapılmasına karar verildi. Maaş zammı haberinin gelmesi sonrasında emekliler için harekete geçildi. 3 kamu bankası da emekliye özel ödeme duyurularını bu sabah saatlerinde yaptı.

Ziraat Bankası VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru yapan 4A 4B 4C ve EYT emeklisine tam 28.000 maaşı ek ödeme fırsatı ATM ve IBAN üzerinden sunulacak. Emekliler ödeme almak için başvurularını 3 devlet Bankası'nın şubelerinden yapabilecekleri gibi mobil bankacılık ve internet bankacılığı hizmetlerinden de yapabilecek. Emekliye sunulacak ek ödeme fırsatlarının 5.000 TL'si Maaş promosyonu olarak verilirken geri kalan kısmı ise düşük faizli emekli kredisi olarak ödenecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI GEÇ KALMAYIN

Ziraat Bankası VakıfBank ve Halkbank tarafından cumhurbaşkanı talimatlı olarak verilen emekliye ek ödeme fırsatları için başvurular başladı. 3 kamu bankasında başvuru işlemleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek. O tarihe kadar başvurunuzu kamu bankalarının şubeleri aracılığıyla ya da dijital bankacılık üzerinden yapabilirsiniz.

Maaşa ek 28.000 TL ödeme almak isteyenler için bankaların aradığı bazı şartlarda bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak birdir 7.500 TL ve üste emekli maaşı alıyor olmak ve emekli maaşınızı 3 yıllığına Seçtiğiniz devlet bankalarından birine taşımak en önemli şartlar. Gerekli şartları taşıyanlar temmuz ayı içinde başvurularını yaparak Ziraat Vakıf ve Halkbank'ın sunduğu emekliye özel fırsatlardan hemen faydalanabilir.

Editör: Bilal Kayaaltı