Fenerbahçe‘nin eski futbolcusu, teknik direktör Ümit Özat, Alex‘in heykelinin dikilmesinin absürt olduğunu söyledi. İstanbul takımında futbol oynarken Alman ekibi Köln’e transfer olan Özat, burada kalp rahatsızlığı nedeniyle futboldan erken kopmak zorunda kalmıştı.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis

“HEYKELİNİN DİKİLMESİ ÇOK ABSÜRT BİR ŞEYDİ”

Alex de Souza’nın Fenerbahçe parkına dikilen heykeli sorulan Özat, “Ben orada Aziz Yıldırım’a katılıyorum, çok absürt bir şeydi, ben onun bir proje olduğunu düşünüyorum. Can Bartu’nun heykeli dikilmemiş, Alex kim ya? Kim abi yani? Bırakın bu kadar şovanistliği yahu. Yani Can Bartu’nun, Lefter’in heykelinin olmadığı yerde, Fenerbahçe parkında Alex’in mi heykeli olacak yani? Rıdvan Dilmen’in heykelinin olmadığı yerde 103 gollü, Oğuz Çetin’in olmadığı yerde, bizleri geç Alex’in mi heykeli olacak? Beşiktaş’ın Sergen’i, Galatasaray’ın da Hagi’si var diye bizde Alex büyütüldü” dedi.

Alex de Souza, sekiz sezon boyunca terlettiği Fenerbahçe formasıyla 344 maça çıkmış ve 316 gole doğrudan katkı (171 gol – 145 asist) sağlamıştı.

Özat, futbolu bıraktıktan sonra formasını terlettiği Fenerbahçe’yle Kadıköy’de muhteşem bir jübileyle yeşil sahalara veda etmişti.

Editör: Haber Merkezi