Lig’de kalma mücadelesi veren ve Kadıköy'de Fenerbahçe'ye konuk olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Maça, yedek kulübesinde yaşananlar damga vurdu.

Erzurumspor'un Teknik Direktörü Yılmaz Vural kadroda cezalı Emrah Başsan’ın yerine Novikovas’a, Ricardo Gomes yerine ise en uçta Oltan Karakullukçu’ya şans tanıdı.

Mücadelenin ikinci yarısında Erzurumspor'un futbolcusu Ricardo Gomes, oyuna girmeyi reddetti. Vural, oyuncusu ile bir süre konuştu ancak ikna edemedi. Bunun üzerine Vural, Cenk Ahmet'in yerine Bogdan Butko'yu oyuna aldı.

‘UEFA’YA ŞİKAYET EDİYORLAR’

Ricardo Gomes'in oyuna girmemesini maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada değerlendiren Yılmaz Vural şunları söyledi: "Yabancıyı serbest bırakmak isteyen zihniyete sesleniyorum. 2 ay paralarını almasınlar, takımın içinde olduğunu unutup UEFA'ya şikayete gidiyorlar. Ben de çoğu zaman alamadım. Biz ne yapalım?

Ricardo Gomes'ten rica ettim, sana ihtiyacımız var oyuna gir dedim. Girmem dedi. Yabancı futbolcular burayı dingonun ahırı sanıyor.

'SOYUNMA ODASINDA KÜFÜR '

Bir başka oyuncuyu oyundan çıkardık diye bana soyunma odasına küfür etmiş. Bana bir de? Küfür! Ulan burası dingonun ahırı mı? Allah sabır veriyor. Birkaç sene önce olsa adam gibi döversin.

Futbol bir disiplin olayı. Bundan önce Costa, El Kabir, Aatif, Darri’yi kadro dışı bıraktık. Uçak saatini, antrenman saatini beğenmezler. Talepleri bitmeyen bir yabancı ordusu var. Bu yüzden onları kadro dışı bıraktık. Yönetim kurulu bu kararımıza saygı duydu. Bugün de Navikovas da soyunma odasını birbirine katmış. Diğeri de Gomes, oyna kardeşim dedik ‘ayağım sakat’ dedi, yalan. Ekonomik sorunları buralara taşıyorlar. 2 ay ödeme süresi var ama hemen UEFA’ya şikayet ediyorlar. UEFA’dan gelen kararda fesih hakları çıkabiliyor tek taraflı. Sezon sonuna kadar değil, 2-3 seneye kadar alacaklarını alabiliyorlar. Takım yapın hadi hocam diyorlar. Biz nasıl takım yapalım. Türk oyuncuya başka, yabancı oyuncuya başka bir durum var... Aralarında Obertan gibi çok karakterli isimlerde var. Parasını almadığı halde sahaya çıkıp mücadele veriyorlar. Ben bunu konuşurken hepsini kastetmiyorum. Bu problemi çıkartanlar bizleri üzüyorlar. ‘Ne demek girmem’, ‘sana ihtiyacımız var’ diyorum. Adam oyuna girmiyor. 11 oyuncunun arkasında 16 kişi bekliyor sırasını. Biz hak edeni oynatıyoruz.

Editör: Haber Merkezi