Geçtiğimiz hafta ölen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki dönem Onur Kurulu üyesi, Artı TV ve Artı Gerçek’in kurucu yayın yönetmeni gazeteci Celal Başlangıç, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen cenaze merasiminin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Vahşet, kadınları gözünü kırpmadan öldürdü! Vahşet, kadınları gözünü kırpmadan öldürdü!

Başlangıç’ı son yolculuğuna ailesi, yakınları, meslektaşları, Türkiye’den gelen arkadaşları ve dostlarının yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi uğurladı. Usta gazetecinin eşi Ayşe Yıldırım, ayakta durmakta zorluk çekti, gözyaşlarına hakim olamadı.

YOĞUN KATILIM

Törene Celal Başlangıç’ın eşi gazeteci Ayşe Yıldırım, gazeteciler Hasan Cemal, Can Dündar, Erk Acarer, Ragıp Duran, Kemal Göktaş, Banu Güven ve Hayko Bağdat’ın yanı sıra sanatçılar Suavi ile Ferhat Tunç da katıldı. Törende Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, çok sayıda HDP eski milletvekili, Yeşiller Partisi eyalet milletvekili Berivan Aymaz, Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi yer aldı.

Editör: Bilal Kayaaltı