Siyonist İsrail ordusu, Gazze’de katliamlarına devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar vahşice bombaların hedefi oluyor. 

Gazze hükümeti, 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam eden saldırıların 60'ıncı gününde, kentteki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail ve Amerikan savaş uçakları ve dev Amerikan füzeleri ve bombaları, Gazze Şeridi'nin her metresini hedef alır hale geldi ve artık Gazze Şeridi'nde hiçbir yer güvenli değil." ifadeleri kullanılarak, kadın ve çocuk demeden sivillerin vahşice katledildiğine dikkat çekildi.

İsrail yönetiminin "insani ara"nın devam etmesine ilişkin teklifleri reddetmesinin ardından Gazze'de 1248 kişinin canına kıydığı belirtildi.

Katliam yapan İŞİD'li teröristler tutuklandı Katliam yapan İŞİD'li teröristler tutuklandı

Ölü sayısının bugün 349 arttığına işaret eden açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında şehit sayısı 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248'e yükselirken, kayıp kişi sayısı da 7 bin 600'e ulaştı." ifadeleri yer aldı.

Sivil savunma ekiplerinden 32, gazetecilerden 81 kişinin de hayatını kaybettiği saldırılarda, İsrail güçlerinin savaşın başından bu yana toplam 1550 katliam gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada kara, hava ve denizden olmak üzere tüm saldırılar sonucu çeşitli şekillerde yaralananların sayısının 43 bin 616 olduğu aktarıldı.
 

Editör: Bilal Kayaaltı