Diyabet tedavisi gören çocuklar Bursa’da bir araya geldi.  İsrail işgalindeki Gazze’deki kardeşlerinin özgürlüğü için mavi balonları gökyüzüne bıraktı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocukların diyabetle ilgili daha fazla bilinçlendirilmesine dikkat çekti.

“FEDAKARLIK ÇOK ÖNEMLİ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün kutlu olmasını dilerken, anlamlı günde programı düzenleyen Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği’ne teşekkür etti. İnsanlık var oldukça türlü türlü rahatsızlıkların ortaya çıktığını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, gelişen teknolojiyle beraber tıbbın de ilerlemesiyle birlikte birçok kolaylığın insan hayatına sunulabildiğini söyledi. Kendi eşinin de Tip-2 diyabetli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Yaklaşık 20 senedir insülin kullanıyor. Konuyla alakalı biraz bilgi sahibiyim. Özellikle çocuklarda bu olduğunda aileleri daha da etkiliyor. Artık hocalarımızın marifeti, tıbbın da geldiği noktayla beraber cihazlar sayesinde diyabeti daha kontrollü bir şekilde götürmek mümkün. Bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Bunu hayat düsturu haline getirmek lazım. Bu noktada annelerin fedakarlığı çok önemli. Her sene yaklaşık 80 bin çocuğun diyabetli doğduğu tahmin ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Hayatta hiçbir şey imkansız değil. Çocuklarımızı da diyabet konusunda daha fazla bilinçlendirmeliyiz. Dünya Diyabet Günü’nünüz kutlu olsun. Allah tüm evlatlarımıza şifalar versin” dedi.

Galip Sakder'den Bursaspor çağrısı Galip Sakder'den Bursaspor çağrısı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da diyabete dikkat çekmek amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde çeşitli programlar düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da eşi Sevinç Aktaş ile birlikte Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında diyabetle mücadele eden çocuklarla ve aileleriyle buluştu. Programa Başkan Aktaş’ın yanı sıra Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Eren, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, diyabetle mücadele eden çocuklar ve aileleri katıldı.

Editör: Bilal Kayaaltı