Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde son yıllarda gerçekleştirdiği sosyal yardım çalışmaları ile gündeme gelen, Tolga Sarışen’ın başkanı olduğu Gemlik Sevap Sofrası Derneği, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine girdi. Hayırseverlerin desteğiyle öğrencilere kıyafet, okul malzemesi, yaşlı ve hastalara temel bakım malzemeleri, ihtiyaç duyan ailelere mobilya ve beyaz eşya gibi desteklerde bulunan Sevap Sofrası Derneği, kutlu ayda da günde yaklaşık beş yüz ihtiyaç sahibine sıcak yemek veriyor.

DAYANIŞMAYLA  GÖNÜLLERE GİRİYORLAR

Derneğin organizesiyle hayırseverler gerekli malzemeleri temin ederken,  toplanan gıdalar ilçedeki kadın işletmecilerinden Çiğdem Çelikten’in sahibi olduğu “Çiğdem’in Mutfağı”nda toplanıyor. Malzemeler günlük olarak pişirilip önceden iletişim kurulan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak sunuluyor. Hazırlanan yemekler içinde etli sulu yemek, pilav ve tatlı da bulunuyor. Yemeklerin pişmesinden dağıtılmasına dernek üyeleri ve gönüllüler, büyük bir dayanışma örneği gösteriyorlar.

TÜRK İŞ Başkanı Atalay'dan hükümete rest: Türkiye'yi durdururuz TÜRK İŞ Başkanı Atalay'dan hükümete rest: Türkiye'yi durdururuz

Editör: Bilal Kayaaltı