Bundan 35 yıl önce hayvancılık üretiminde parmakla gösterilen Keles, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta girdi maliyetlerinden dolayı dibe vurdu.  Tarım ve hayvancılığı özendirmeyen eğitim politikaları, gençleri doğdukları bölgeden uzaklaştırdı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Kelesli gençlerin ilçede ve köylerde yaşamadığını, şehri tercih ettiklerini söyledi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin,  göreve geldiği 4,5 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları basın mensuplarına anlattı. Altyapıdan, kırsal turizme kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Keskin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bungolov turizminin bölgeye hareket getirdiğini söyledi. Kocayayla’da her geçen gün artan kültür şölenlerine dikkat çekti. Seralar sayesinde çilek üretimindeki artışı hatırlattı. Keles kirazını ihraç ettiklerini belirtti.

Bursa sokakları atlara kaldı! Bursa sokakları atlara kaldı!

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER

Kırsal kalkınmaya ve kooperatifçiliğin önemine değinen Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin,‘‘Coğrafi işaretli ürünlerde ciddi adımlar atıyoruz, yöremize has Keles Güveci, Keles Bebeği, Çörekotu, kiraz, peynir daha kurumsal ve daha tanınır olacak. Gelemiç mahallemizi turizme kazandırmak ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak için kaya tırmanışı, trekkingen ise ülkemizin en önemli ve sayılı  28 adet rafting parkurlarından biri olacak” şeklinde ifadeler kullandı.

“PAZAR PAYI YÜZDE 600 ARTTI”

Keles’in Türkiye’ye ün yapmış çilek ve kirazına değinen  Keskin, ‘‘Tarımı  geliştirilmesi noktasında Uludağ İhracatçı Birlikleri ile ortak çalışma yürüterek ihracatın standartlarını halkımıza duyurduk ve bu konuda üreticiler ile eğitim seminerleri düzenleyerek ihracata ilçemizin kapılarını açmış bulunmaktayız. Keles kirazımızın coğrafi işaretini ilçemize kazandırdık. Doğru tarım politikamızı hayata geçirdik ve kulaktan duyma değil ihtiyaca göre üretim ile gerekli arazi tahlillerini de içine katarak çiftçilerimize hagel destekleri ile %70 hibeli fidan ve fide dağıtımları gerçekleştirdik ve bu kurulan Keles Belediyesi Yerel Eylem Grubu derneğimiz ile birlikte bu alanda çalışmalarımız hızla devam edecektir. Hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın kriterleri araştırılıp yapabilirliğine göre ve ihtiyaç durumuna göre hagelile desteklerde bulunduk. Dünyanın sayılı ülkemizin ise en iyi çörekotuna sahibiz. Bu konuda yerel ve ulusal tanıtımlarda bulunduk. Üreticimizin ürünü değer bulsun diye gerekli ekipman ve bina desteklerinde bulunarak pazar değerini ve pazar payını %600 artırdık” dedi.

“BELENÖREN’E BİTKİ TESİSİ KURDUK”

Keles’in aramotik bitki alanında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Keskin, “Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde arz ve talebin artması sebebi ile yöremize has kendinden tohum niteliği taşıyan çörekotu tohumu dağıttık ve bu çalışmalarımız talebe göre daha da arttırılarak devam edecektir. Aromatik bitkiler noktasında ilçemize has yetişen bitkiler dahil olmak üzere vatandaşlarımızın kendi ürünlerinin de yağını çıkarabileceği Belenören mahallemize bitki özü tesisi kurduk. Yaban mersini, ahududu, aronya, Trabzon hurması, salep ve birçok ürünü pazar payı ile ilçemize kazandırdık ve gerekli arazi şartlarını taşıyan vatandaşlarımıza %70 hibeli fide dağıtımlarını gerçekleştirdik. Seracılığın geliştirilmesi noktasında gerekli eğitimler düzenledik ve desteklerde bulunduk. Kocakovacık mahallemizde olmaz denilen rakımlarda şuan çilek seraları vatandaşlarımız tarafından kuruldu, bizler de hagel desteğiyle çilek fidesi dağıttık. Bütün bu yapılan çalışmaların sonunda ilçemizin hemen hemen her noktasında ekonomiye can kattık’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Bilal Kayaaltı