Önce Fatih’te ardından Antalya’da yaşanan toplu intiharlar büyük şaşkınlığa neden oldu.

İntiharların kesin nedenleri bilinmemekle birlikte her iki olayda da mağdurların ciddi maddi sıkıntı çektikleri görülüyor.

Maddi sıkıntıların intihar eğilimi olan insanlardaki bu duyguyu daha fazla tetikleyip tetiklemeyeceğini uzmanlar şöyle açıkladı. 

'DAHA BÜYÜK ACILAR YAŞANABİLİR'

Psikiyatrist Cemal Dindar, yaşananların sadece yoksullukla açıklanamayacağını ifade ederken, şunları aktardı:  "Hem Fatih hem Antalya’da benzer toplu intiharlar oluyorsa bu artık psikiyatrik bir olgu değildir, toplumda çok büyük bir derdin, acının biriktiğinin işareti. Bu derdi anlamak, çözüm bulmak sadece uzmanlarla olacak bir şey değil. Ülkeyi yönetenlerin, ülkede bu büyük acıya karşı karına kar katanların bu topluma ne yapıyoruz diye düşünmesi lazım. Bu sadece yoksulluk ile de açıklanacak bir durum değil, toplum olma vasfını yitiriyoruz sanırım. Bir çözülme yaşanıyor." dedi.

'MADDİ SIKINTI YOL AÇIYOR'

Psikiyatrist Prof.Dr. Mansur Beyazyürek de yaşanan vakaların maddi sorunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığının bilinemeyeceğini, bunun için bir psikolojik otopsi yapılmasının şart olduğunu belirtti.

"Toplumun bir kesiminde öğrenilmiş çaresizlik var. Adam banka, kredi borcunu ödeyemiyor kendini çaresiz hissediyor. Hayata karşı çaresiz hissediyor bu sefer depresyona giriyor. İntihar nedenleri arasında depresyon en fazla görülen durumlardan biridir."

Editör: Haber Merkezi