Her fırsatta Bursa’ya daha çok yeşil alan kazandıracağız açıklamaları yapılırken, yılda 400 bin yerli yabancı ziyaretçi ağırlayan Soğanlı Botanik Park’ın doğal SİT statüsünün değiştirilip imara açılacağıyla ilgili iddialar, Bursalıları tedirgin etti.

KONUT İZNİ

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 23 Ekim’de aldığı, karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Değişikle birlikte parkta yapılaşmanın da önü açılmış oldu.2017-99 sayılı İlke Kararı’na göre ‘sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı’ olarak tescil edilen yerlerde düşük yoğunluklu konut ve turistik tesislere izin veriliyor. Üst ölçekli planlara uygun olmak şartıyla sanayi tesislerinin yapılmasına da olanak sağlayan düzenleme, doğal peyzaj ve siluet dikkate alınarak kum, çakıl, taş, maden ve benzeri malzeme alınmasına ve bu amaçla ocak açılmasına da izin veriyor.

BURSA’NIN AKCİĞERİ, YAŞAM ALANI

1998 yılında açılan park 150 türde 8 bin ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitkiye ev sahipliği yapıyor. Yılda 400 bin kişinin ziyaret ettiği botanik parkında koşu yolları, spor alanları, bisiklet parkurları ve suni gölet de bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi