Beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi gören eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi kurucu üyelerinden Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti.

Uğur’un çocukları tarafından yapılan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, cenaze namazının 9 Eylül Perşembe günü, Balıkesir Zağnos Paşa Cami’nde öğlen namazına müteakip kılınacağı belirtildi.

Uğur’un vefat haberini DEVA Partisi “Genel Merkez Kurucular Kurulu üyemiz Sn. Ahmet Edip Uğur’un vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Partimizin, tüm sevenlerinin ve kıymetli ailesinin başı sağolsun” diye duyurdu.

CENAZEYE BABACAN KATILDI

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Binali Yıldırım, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  gazeteci yazarlar Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan ve eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Partimizin kurucularından kıymetli yol arkadaşım, Balıkesir Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Ailesinin, sevenlerinin, çok sevdiği Balıkesir’in ve hepimizin başı sağ olsun” paylaşımını yaptı.

‘AİLEME VARAN TEHDİT ALIYORUM’ DEMİŞTİ

TBMM’de 18. dönemde Anavatan Partisi’nden, 22., 23. ve 24. dönemlerde AKP’den milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü.

Bu tarihte AKP’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘metal yorgunluğu yaşayanlar arasında yer aldığı’ şeklindeki haberlerin ardından bir süre direndikten sonra istifa etmişti. Uğur, “Aileme varan tehditler alıyorum” demişti.

Editör: Haber Merkezi