Yozgat'ta Halk Bank'ın mülkiyetinde bulanan Özel Şifa Hastanesi'nin arazisinin satış ihalesi yapıldı. İhaleye Yozgat Belediyesi de katılarak 10, 5 milyon liraya kadar teklif verdi. Ancak ihaleyi AK Parti Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz 11,5 milyon lirayla kazandı.

İhalenin ardından ihaleyi kazanan Akyüz'e tepki gösteren Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse "Belediyemiz 7, 5 milyon liradan 10, 5 milyon liraya kadar devamlı arttırarak belli noktaya kadar geldi.  Karar'da yer alan habere göre, rantabıl olmadığı gerekçesiyle daha fazla arttırmadı. 11, 5 milyon liraya belediye meclis üyesi olan arkadaşımız satın aldı.

"TAVSİYEMİZ BU İŞTEN FERAGET ETSİNLER"

Konu hukuka uygun ama usule uygun değil. Belediye meclis üyesi arkadaşımızın veya onun ailesinin burada bir alışveriş yapması hukuka uygun olsa da vicdana uygun olmadığını düşünüyoruz. Tavsiyemiz bu işten feragat etsinler" dedi.

Köse, ihaleye çıkan arazinin park alanı olarak kullanılacağını ve bunun değişmeyeceğini belirterek "Biz burada olduğumu sürece orası park alanından çıkarılmayacaktır" diye konuştu. 

"YOZGAT BELEDİYESİ 1 MİLYON LİRAYI NASIL BULAMADI?"

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Belediye Başkanı Köse’ye 'Yozgat Belediyesi 1 milyon lirayı nasıl bulamadı?' diyerek tepki gösterdi.

Keven, AK Parti meclis üyesinin neden vazgeçiremediğinin açıklanmasını isteyerek "Bunca insan yeşil alan olarak belirlenmiş bir yere gidip 11, 5 milyon lira gibi yüksek bir rakam verip satın almıyor.

Ama ne hikmetse meclis üyesi tüm itirazlara rağmen ihaleye girip satın alıyor. Bu durumu tüm Yozgat olarak sorgulamak zorundayız. Çocuklarınıza yeşil alanlarına yüksek apartmanlar dikilmiş bir Yozgat bırakmak istemiyorsanız sorgulamak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi