Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi belediye başkanı Mehmet Özeren, ilçede etkili olan orman yangınlarında zarar görmüş evler için TOKİ tarafından ev yapılacağını söyledi.

BBCTürkçe'nin haberine göre Facebook hesabında bir röportaj yayımlayan Özeren, "Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli ev yapılacak. Bunu söylemek belki doğru değil ama çok eski evi olanlar keşke bizim de evimiz yansaydı diyecek. Onlara devletin teselli hibesi çok fazla" diye konuştu.

Antalya’nın Gündoğmuş ilçe merkezini tehdit eden alevler kontrol altına alınmış. İlçenin ve soğutma çalışmasının devam ettiği alan havadan drone ile görüntülenmişti.

Gündoğmuş'ta 29 Temmuz’da dağlık ve kayalık alanda başlayan yangın tüm müdahalelere rağmen büyüyerek Ümütlü Mahallesi ve ilçe girişindeki Senir Mahallesi'ni etkiledi. Her iki mahalledeki ve dağlık alandaki yangına 9 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edilmişti.

Alevler ilçeye yakın noktadaki Bernek Dağı'na da ulaşınca 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verilmişti.

Editör: Haber Merkezi