Farklı söylemlerle birlikte AK Parti’yi iyiden iyi köşeye sıkıştırmaya çalışan Babacan ve Davutoğlu, iktidarın hesaplarını alt üst edecek manevraları merakla bekleniyor.

Politic's Araştırma’nın sahibi Recep Güven, 2020’de Türk siyasetinden yeni gelişmelerin olabileceğini işaret ederken, geleneksel muhalefetle birlikte Davutoğlu ve Babacan’ın tek hedefinin AK Parti olduğunu söyledi.

İşte Recep Güven’in o yazısı:

Türkiye'de gündem sıkça değişir, bu artık geleneksel hale geldi.

Ancak değişmeyen ve merakla beklenen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğu'nun ayrı ayrı kuracağı partiler, gündemi sürekli meşgul ediyor.

Muhalefet bu iki ismin ayrı değil de bir araya gelerek parti kurmasını ve Ak Parti’yi içerden çökertmesini bekliyor, oluşacak metafor da kendi iktidarlarının yolunu açması yönünde.

Her iki liderin de en azından ilk seçim için birleşme, birlikte hareket etme şanslarını şahsım adına mümkün görmüyorum.

NEDEN Mİ?

Abdullah Gül destekli Ali Babacan'ın kuracağı partinin liberal temelli daha seküler bir yapı olacağını düşünüyorum ki, Babacan TV programında istifa gerekçelerini anlatırken, Ab ilişkilerinin ne kadar önemli bir değer olduğundan. Uyum yasalarının tam işletilmesinin gerekliliğinden, il başkanlarını dahi ben değil ‘biz’ olarak belirleme kararlılıklarından, daha şeffaf ve hesap verebilir olmaktan. Özgürlüklerin kısıtlanmamasından ve en önemlisi tek lider ,tek karar anlayışında olmayacaklarından bahsetti. Aslında kuracağı partinin de yapısını anlatır gibiydi. Babacan'ın tam destekçisi Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığında, sağda ve solda tüm muhalefet partilerinin tam desteğini istemesi merkez de bir parti olma ihtimalini oldukça güçlendiriyor. Bu nedenle direk Ak Parti’yi hedef alan değil de tüm Türkiye'yi kucaklayacak bir oluşumdan bahsetti Babacan.

Yazının tamamını okumak için tıklayın: http://www.bavulhaber.com/siyaset-toz-duman-makale,116.html

Editör: Haber Merkezi