AK Parti’den istifa eden eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Ekonomi Bakanı Ali Babacan, yeni partilerini Aralık sonunda açıklayacağı ifade ediyorlar.

ARALIK’TA PARTİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLACAK

İstanbul il başkanlığı ve genel merkez olarak kullanılacak binaları tutan Davutoğlu, birçok kişi ve grupla bir araya gelerek siyasi yol haritasına son şeklini vermek için çalışıyor. Babacan da uzun sürenin ardından önceki gün ilk kez bir canlı yayınla görücüye çıktı. Gelecek vizyonunu anlatan Babacan, kadrosuyla birlikte Türkiye’ye farklı bir siyasi parti anlayışı getireceklerinin sinyalini verdi. Ankara’da ofis açtıklarını söyledi. İki isim de her ne kadar farklı siyasi partiler kurmaya hazırlansa da parti hazırlıklarını yürüten isimlerin önemli bir kısmı “Milli Görüş” kökenli isimlerden oluşurken, çınar kabul edilen Milli Görüş’ten MNP, MSP, RP ve FP’nin dışında Saadet Partisi, AK Parti, Has Parti ve YRP doğdu. Kurulacak 2 yeni partiyle birlikte bu sayı10’a çıkacak.

AK PARTİ’NİN YENİLİKÇİLERİ

Refah Parti’sinin kapatılması ve Fazilet’in kurulmasının ardından başlayan yenilikçi hareket adımları, beklendiği bir şekilde AK Parti’yi doğurmuştu. İktidarının 17. Yılından sonra AK Parti’de de yenilikçi hareket çıkışı ve eleştirileriyle Davutoğlu ve Babacan istifa ettiler.

Editör: Haber Merkezi