Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16’nın taşıyabildiği mühimmatları taşıyabilen Akıncı TİHA'nın TSK'ya teslim töreninde konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin SİHA alanında üst sıralarda olduğunu vurguladı ve "Akıncının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu teknoloji ile İHA liginde ilk 3 ülke arasına girmiş olmamız yeter mi? Yetmez. Şimdi hedefimiz kendi inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA'lar geliştirmektir." ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’DAN AKINCI'YA İMZA

Öte yandan Erdoğan, Akıncı TİHA'ya ilk imzasını da attı.

'BUGÜN TÜRK İHA'LARINI KONUŞUYORLAR'

Ağustos'un, Türk tarihinde aynı zamanda zaferler ayı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Perşembe günü 950'nci sene-i devriyesini kutladığımız Malazgirt Zaferi'nden yarın 99. yıldönümüne kavuşacağımız İstiklal Harbimizin zirvesi olan 30 Ağustos Zaferi'ne kadar pek çok dönüm noktasını bu ay içinde yaşadık. Bugünkü programımızla tarihimizdeki bu zaferler halkasına bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Türkiye'nin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesinin en ön safında hiç şüphesiz savunma sanayimiz var. Bilhassa insansız hava araçları teknolojisinde ulaştığımız seviye, savunma sanayindeki kabiliyetlerimizin tüm dünya tarafından kabul edilen başarısının ifadesidir.

Editör: Haber Merkezi