AK Parti kurulduğunda tarihler 14 Ağustos 2001’i gösteriyordu. Partinin kurucu genel başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin siyasi yelpazedeki yerini muhafazakâr demokratlık olarak tanımladı.

Kurucuları ve partinin önde gelen isimlerinden bir bölümü, eski Fazilet Partisi'ne yakın ya da Fazilet Partisi kadrosundan isimlerden oluşuyor. Bu isimler, Fazilet Partisi kapatılınca partinin devam niteliğine sahip olduğu kabul edilen Saadet Partisi'ne katılmadı.

***

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Binali Yıldırım ve Bülent Arınç partinin önde gelen isimleri arasında yer aldı. Bünyesinde, Millî Selamet Partisi-Refah Partisi-Fazilet Partisi (Millî görüş), Anavatan Partisi (Turgut Özal'a yakın isimler), ve Adalet Partisi-Doğru Yol Partisi (merkez sağ) kökenli isimleri barındırıyordu.

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları önleyeceğini öne süren AKP 3 Y ile iktidara geldi ama 2010 yalından sonra her geçen gün ilkelerinden uzaklaştı. AK Parti her geçen gün kuruluş maksadından uzaklaşıyor. Eğitimde henüz bir sistem oturtulmadı.

***

Evet, çok modern hastaneler var bu inkar edilemez ama bir de içine girin bakın. Sağlıkta da eğitimde de hukukta da eski düzen hizmet ve liyakatle çalışan yok. Neye karşıyız dedilerse bugün hepsi sanki partiyi bitiren bir güç tarafından tek tek uygulanıyor.

Ekonomik kriz neticesinde iktidar olan parti şimdi ekonomik kriz yaşıyor. Kimin aklına gelirdi ki bu iktidar zamanında sebze meyve kuyruğuna girmek. Bir sürü alanda sıkıntılar yaşanıyor.

***

  1. AK PARTİ OLMAK İSTİYORSA ŞUNLARI DERHAL UYGULAMALI...

-Adaleti sağlamalı

-FETÖ yargılamaları adil yapılmalı ve bu süreçte haksızlığa uğrayanları darbecilerden ayırt edip hakları teslim edilmeli

-Kamudaki şatafata son verilmeli

-Gerekirse kemerler bir çentik daha sıkılarak otoyol ve köprüler halkın kullanımına açılmalı ücretsiz olmalı

-Çiftçiler gübre mazot ve alımda desteklenmeli

-Kutuplaştırıcı söylemlerden vazgeçilmeli

-Basının eleştirel yönüne katlanılmalı

-Küçük esnaf desteklenmeli

-Geçmişten ders çıkartılarak (28 Şubat mağduriyetlerinden)ona göre mağdur etmemeli -Memurların asgari geçinme alt sınırı ve maaşları iyileştirilmeli

-Üretim desteklenmeli

-Üniversiteler nitelikli olmalı

-Liyakata önem verilmeli

-Hemşericilik ve akraba kayırmaları ortadan kaldırılmalı

-Her türlü kamun ihaleleri şeffaf tapılmalı

-Cinsel taviz kadın katilleri ve çocuk tacizlerine ibretlik cezalar verilmeli

-Halkın içine inilmeli

-Belediye ve kamu alanında israflar en aza indirilmeli

-Vergisi bir garibanın araba fiyatı kadar olan ultra lüks makam arabalarından vazgeçilmeli Değerli okurlar epeyce yazılacak ve düzeltilmesi gereken şeyler var. Tarihten aldığımız dersler de gösteriyor ki halktan uzaklaşıp sırça köşklerde yaşayanlar tarihin çöplüğüne görülmüştür.