Edebiyat eleştirisi ve dil araştırmaları başta olmak üzere kültür ve sanat alanında çalışmalarıyla tanınan Gültekin'in acı haberi  ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul’da yaşayan Asım Gültekin'in birkaç günlüğüne dinlenmek için Yalova’daki evine gittiği, kendisinden haber alamayan eşi Nurdan Gültekin'in tanıdıkları ve polise haber vermesi üzerine acı haberinin alındığı öğrenildi. 

Öğretmenlik mesleği boyunca yetiştirdiği binlerce öğrenciye ufuk çizen, Türkçe’ye olan tutkusuyla bilinen Gültekin'in ani vefatı Kültür Sanat dünyasını yasa boğdu.

Gültekin'in vefatının ardından siyaset, sanat, spor çevrelerinden başsağlığı mesajları paylaşıldı.

ÇOK SAYIDA DERGİ VE GAZETEDE YAZARLIK YAPTI

Karar Gazetesi'de kuruluşundan beri etimoloji yazıları yazan Gültekin 1975'te Amasya Taşova'da doğdu. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL’de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip’te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi.

Gültekin, Biat, Seher gibi 50’den fazla edebiyat dergisinin yayın hayatına başlamasına vesile oldu. Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Milli Gazete, Vakit gazetesi ile Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç gibi birçok mecrada edebiyat yazıları yayımlayan Gültekin, son olarak eğitmenlik görevinin yanı sıra İz Yayıncılık’ta Rasim Özdenören kitaplarının editörlüğünü yürütüyordu.

Editör: Haber Merkezi