'Babam tuttu, dedem kesti'

Kayınpederi tarafından Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde katledilen kadının kız kardeşi, ' 5 yaşındaki kızı, ‘Babam tuttu, dedem de annemi kesti' diyor' dedi.

Yurt 12.09.2025 13:11:00 0

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde meydana gelen olayda Başak Gürkan Arslan, kayınpederi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Arslan için Ankara'da Pir Sultan Abdal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Arslan'ın annesi Makbule Gürkan, babası Cemal Gürkan ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Arslan'ın cenazesi kadınlar tarafından taşındı. Ayrıca cenazede kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla sloganlar da atıldı. Hayatını kaybeden Başak Gürkan Arslan'ın yakınları ise Arslan'ın boşanma aşamasındaki eşinin de olayın yaşandığı esnada olay yerinde olduğunu iddia etti.

“BOĞAZINDA KEMİKLERİ GÖRDÜM”

Arslan'ın kız kardeşi Yaprak Nar, olay gününü anlatarak, 'Kardeşim kızını anaokulunda oryantasyondan yarım gün alıp eve geçiyor. Bunlar da evin dışındaki kameraları izliyorlar, bakıyorlar ki evde. Kayınpederiyle kocası eve gidiyorlar, içeri giriyorlar. Kayınpederi diyor ki 'ben halledeceğim'. Mutfağa gidip bir tane bıçak alıyor. Kardeşim kızıyla yalnızlar. Kızı diyor ki; 'dedem bıçağı anneme batırdı, annem dışarı kaçtı, kaçınca düşmüş. Kafasında şurasında kocaman bir darbe var. Babam tuttu, dedem de annemi kesti, annemin kanları yerlerdeydi, boğazındaki kemikleri gördüm. Annem de bana çok kötü baktı. Ben gözlerimle ilk defa öyle kötü gördüm'. Bütün bunlar beş yaşındaki kızının önünde yaşanıyor' diye konuştu.

23 EYLÜL’DE DAVALARI VARDI

Adalet istediklerini vurgulayan Nar, 'Şimdi içerideler. Ama adalet istiyoruz. Böyle olur mu ya? Böyle olur mu? Aklını esen gidip birini öldürebilir mi ya? Bu ayın 23'ünde davaları vardı. Gelmişlerdi annemlere oturmuşlardı. Biz nafaka vermeyeceğiz dediler. Tamam dedik. Tamam nafaka da vermeyin. Zaten herkesin işi gücü var. Bakın kadın cinayetleri oluyor. Güzellikle ayrılalım. Herkes kendi yoluna baksın. Bir ayrılanlar bunlar da değil. Tamam demişler. Ondan sonra evden çıkınca işte oraya gitmişler ve bunlar yaşanmış' ifadelerini kullandı.

Site yöneticilerinden İhsan Kaplan bir gürültü duyduktan sonra olay yerine gittiklerini, o anda durumu öğrendiklerini anlattı.

Olayı duyduklarında şaşkınlık yaşadıklarını belirten Kaplan, ailenin bu zamana kadar hiçbir tartışmasına şahit olmadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)

Osmangazi'de kuşaklar arası köprüler kuruluyor

Bozbey: Özgür medya yol gösteriyor

CHP'li Yeşiltaş: İktidar özgür basından korkuyor

Başkan Mustafa Bozbey'den AK Parti iddialarına sert tepki

Yatalak hastayı alevlerden kurtardılar

'Gençler kendilerini geliştirmeli'

Kesinleşmiş 20 hapis cezasıyla aranan suç makinası yakalandı

Zehri beze emdirmişler! Gençleri mahvediyorlar

Osmangazi Belediyesi Alzheimer Gündüz Bakım Evi'nde yüzler gülüyor

Aşırı soğuk ve kar geliyor! Uyarı yapıldı

Başkan Oktay Yılmaz duyurdu: Setbaşı'ndaki kilise kültür merkezi olacak

Yeniden Refah Partisi'ne Bursa'dan genç yönetici

Bursa'da driftçi magandaya ceza yağdı

Öğretmeni sahte jandarma dolandırdı!

Motosikletliyi öldürüp kaçtı!

Bülent Arınç'tan Erdoğan'a asker selamı veren CHP'li vekile tepki

Enes Çelik'ten Teksas'ın efsanesine ziyaret

Bursa, göçmenlerin çalışma alanına döndü!

Mahalleli deprem sandı! Araçların ve evlerin camları patladı

Galatasaray yıldız oyuncuyu İstanbul'a getirdi

Bursa'da ekipler afetlere hazırlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediye çalışanı kalbine yenildi

BUTEKOM sanayide kritik rol üstleniyor

Başkan Aydın dirençli kentler zirvesine katıldı

Bursa'da çiftçiler isyan etti! Borç bataklığı

Uludağ'daki ayı ailesi böyle görüntülendi

Hükümet geri adım attı! Emekli maaşları yükseldi

Vatandaş geçinemiyor: Sandıkta hesap soracağız

Eroin tacirine operasyon! Preslenmiş halde bulundu

MİT ve jandarma DEAŞ'a operasyon yaptı! Mal varlıklarına el konuldu

Yükleniyor