Bir dönem AK Parti hükumetinde AB'den sorumlu bakanlık koltuğunda oturan Egemen Bagış, yaptığı açıklama gündeme oturdu. Çekya Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde beş yıldır düzenlenen; din ve kültürler arası diyaloğu konu alan konferansta Çekya Dışişleri Bakanı Tomas Petricek, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Büyükelçi Egemen Bağış gibi çok sayıda konuşmacı, din ve vicdan özgürlüğü üzerine konuşma yaptı.

‘DÜNYA GENELİNDE İSLAM DÜŞMANLIĞI VAR’

Bağış, raporda din ve inanç özgürlüğünü temel bir insan hakkı olduğuna dikkatin çekildiği ve dünya nüfusunun neredeyse dörtte üçünün din ve inanç özgürlüklerinin kısıtlandığı ülkelerde yaşadığı bilgisinin paylaşıldığını ifade etti. Bu bağlamda dünya genelinde artan İslam düşmanlığına dikkati çeken Bağış, "Maalesef, özellikle Avrupa’da bazı kesimler başta olmak üzere, İslam ve Müslüman düşmanlığının ve peygamberimize saygısızlığın kanser gibi yayıldığı bir dönemdeyiz" dedi.

HER CUMA BİR AYET SALLIYORUM

Dönemin AK Parti kabinesinde AB Bakanı olan Egemen Bağış, gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Kur’an ile dalga geçmiş, Bakara suresini kast ederek ‘oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum’ ifadeleri tepki toplamıştı. Bagış İslam düşmanlığı çıkışı, sosyal medyada gündem oldu, bakanlığı döneminde söyledikleri kendisine hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi