36 İl Hemşeri derneğinin çatı örgütü ve Türkiye’de tek örneği Bursa’da olan BİLDEF’te kongre heyecanı yaşandı. Federasyon’da iki dönemdir başkan olan ve aday olmayacağını açıklayan Mustafa Dursun’dan boşalan koltuğa Adıyamanlılar Dernek Başkanı Ramazan Alp oturdu. İki adaylı seçimde Erzincanlılar Dernek Başkanı Tahsin Yıldız, 71 oy alırken, delegelerden 80 oy alan Alp, BİLDEF’in Genel Başkanlığı’na seçildi.

Büyük heyecanın yaşandığı kongrenin divan başkanlığını Rıraf Bakan yaparken, Ramazan Alp, Mustafa Dursun'a hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

'KENTLİLİK BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ'

Kongrede birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Alp, yaptığı konuşmada; BİLDEF, birlik ve beraberliğin bir arada yaşandığı, kültürel kaynaşmanın sağlandığı, kentlilik bilincinin oluştuğu bir kardeşlik projesi olduğunu, bu güne dek çok önemli işlere imza atıldığını, haklı olarak Bursa’nın en önemli STK’sı haline geldiğini belirtti. Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivil Toplum örgütlerinde yeni ivmeler kazanmak ve yeni enerjilerden faydalanmak amacıyla her zaman değişim şarttır. Bu iş maddi ve manevi hiçbir çıkar gözetmeden emek ve çaba sarf edenlerin yaptığı bir gönül işi, aynı zaman da bir köprü ve bir kültür elçiliği vazifesidir diyen çiçeği burnunda başkan, netice de seçim demokratik bir haktır, hangi liste kazanırsa kazansın bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimize gölge düşmeyecektir.  Seçimden sonra el ele vererek yolumuza devam edeceğiz. Sonuçta kazanan BİLDEF olacaktır” diyen, Alp, federasyonda bayrak değişimi yaşandığını, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapacağını, Bursa’ya sorumluluk bilinciyle hizmet edeceklerini sözlerine ekledi.

YÖNETİMDE ŞU İSİMLER YER ALDI

BİLDEF’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Genel Başkan Ramazan Alp (Adıyaman) Hüseyin Görgülü (Çorum) Ali Bozkurt (Malatya) Hasan Olcay (Konya) Necip Daş (Niğde) Oğuz Yıldırım (Nevşehir) Fahri Özyüksel (Antalya) Muhsin Yıldız (Aksaray) Yılmaz Özdemir (Giresun) Mustafa Demir (Batman) Serkan Yaman (Ankara) Hüseyin Altındağ (Kırıkkale) Murtaza Kılıç (Tokat) Mehmet Akar (Bingöl) Erdem Gülşen (Bursa)

Editör: Haber Merkezi