Bir günlük kazançlarını Gazze'ye bağışlayacaklar

Siyonist İsrail’in Gazze’deki soykırımına duyarsız kalmayan İstanbul’daki balıkçı esnafları, 1 günlük kazançlarını Filistin’e bağışlayacaklar.

Haber 30.09.2025 15:54:00 0
Bir günlük kazançlarını Gazze

Beylikdüzü'nde Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde düzenlenen etkinlikte İstanbullu balıkçılar bir günlük kazançlarını Gazze'ye bağışlayacaklarını açıkladı. Düzenlenen etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM İdari Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Kızılay ve sektör temsilcileri katıldı. Programda protokol konuşmaları sonrası dua edildi. Etkinlik sonunda Vali Gül, mezat alanını gezdi.

15 BİN 700 ESNAF VAR

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, 'Bu mesele sadece ekonomik imkanlarla 3 lira, 5 lira bir tarafa koymak değil. Safımızı belirlemek. Birlikte hareket etmek. Mazlumların yanında olmak. Zalimin karşısında olmak. Daha da önemlisi bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak bu işi birlikte yapmak kıymetli. Geçen hafta içerisinde Esenler Belediyemiz yapmıştı. 15 bin 700 esnaf var. 15 bin 700 esnafın tamamı bir günlük kazançlarının bir kısmını bu işe ayırdılar. Bir şehrin tamamen bir konuda birlikte hareket etmesi çok görülen bir şey değil. Ama öyle bir zulüm var ki. Öyle bir zalimlik var ki. Öyle bir soykırım var ki. Zerre kadar kalbinde vicdanı olan, zerre kadar merhameti olan bir insanın böyle davranmama ihtimali yok. Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Bu başka bir şey. Dünya tarihi birçok zalimlik görmüştür ama böyle bir zalimlik herhalde çok sayılıdır. Belki bu kadar şiddetlisini görmemiştir. Hepimiz şahitlik ettik. Allahtan duamız, Allah bu zalimliği yapan bu katillerin helak olduğunu da bize göstersin. Türkiye olarak bu anlamda geçmişimiz temiz. Durduğumuz yer temiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın neresine gidersek gidelim gücümüz nispetinde yanlışa yanlış, doğruya doğru. Zalime zalim, mazluma mazlum diyebilecek durumdayız. Millet olarak da karınca kararınca 7'den 70'e bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bunu yapmaya gayret ediyoruz' dedi.

Yorumlar (0)

Enes Çelik'ten Teksas'ın efsanesine ziyaret

Bursa, göçmenlerin çalışma alanına döndü!

Mahalleli deprem sandı! Araçların ve evlerin camları patladı

Galatasaray yıldız oyuncuyu İstanbul'a getirdi

Bursa'da ekipler afetlere hazırlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediye çalışanı kalbine yenildi

BUTEKOM sanayide kritik rol üstleniyor

Başkan Aydın dirençli kentler zirvesine katıldı

Bursa'da çiftçiler isyan etti! Borç bataklığı

Uludağ'daki ayı ailesi böyle görüntülendi

Hükümet geri adım attı! Emekli maaşları yükseldi

Vatandaş geçinemiyor: Sandıkta hesap soracağız

Eroin tacirine operasyon! Preslenmiş halde bulundu

MİT ve jandarma DEAŞ'a operasyon yaptı! Mal varlıklarına el konuldu

Bursa'da tarım alanına yapılan depolar yerle bir edildi

Alkollü kadın sürücü, polisleri uğraştırdı

Pes artık! Trafik cezası yüzünden bıçaklandı

Casperler suç örgütüne bir operasyon daha

Kapanan Ekol TV soruşturmasında flaş gelişme

Bursa'da deniz karayla birleşti, acayip görüntüler!

Bursa'da duvarın altında kalan yabancı uyruklu genç öldü!

Tekneler parçalandı, deniz taştı

Türk Metal masadan kalktı

Türkoğlu: Vatandaşın aracını çekerek rant elde ediyorlar

Osmangazi ekipleri lodos teyakkuzunda

Vinç fırtınaya dayanamadı!

Fırtına tırları devirdi! Kıyamet provası gibi

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Aslan: Mevcut iktidar Bursa'ya vizyon kaybettiriyor

Uludağ Üniversitesi'nde çatı uçtu! Faciaya ramak kaldı

Köprü altı göle döndü, araçlar geçmekte zorlandı

Yükleniyor