Boğaziçi Üniversitesi'nde şok gelişme.  7 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla göreve gelen eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti.

Akademisyenlerin protestoları, her gün rektörlük önünde sürüyordu.

Bulu, protestoların başladığı ilk günlerde, "krizin 6 ay süreceğini öngördüğünü" söylemişti.

Naci İnci vekâleten atandı

Bulu'nun yerine, yardımcısı Prof.Dr. Naci İnci, vekâleten atandı.

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesi'nden fizik dalında lisans derecesini, 1992'de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993-1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent oldu. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nde konuk profesör olarak bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu döneminin başlaması ile birlikte kendisiyle çalışmayı kabul eden ilk akademisyenlerden olan İnci rektör yardımcılığı görevinin ardından vekaleten Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdürü de olmuştu. Fizikçi olan İnci'nin sosyoloji, siyaset bilimi, tarih, psikoloji gibi sosyal bilim dallarındaki yüksek lisans programlarını ve tezlerini koordine eden SBE'nin başına geçmesi Boğaziçi akademisyenleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Editör: Haber Merkezi