Yaşananlar herkesi utandırdı. İddiaya göre, İzmir'in Buca ilçesinde yaşanan olayda, Volkan Karaaslan isimli vatandaş, aracını yaşadığı sitenin önüne park ettiği sırada park alanını kapatan polis aracına korna çaldı. Bunun üzerine polisler bir süre tartıştıkları vatandaşı darp etmeye başladı. Olay o sırada evinde bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada yayıldı.

'POLİS GÖREVİNİ YAPARKEN YASAL SINIRLARLA BAĞLIDIR'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İzmir Buca’da bir vatandaşın polisler tarafından darp edildiğine ilişkin görüntülere şu cümlelerle tepki gösterdi:

"Polisin görevini yaparken yasal sınırlarla bağlıdır, kötü muamelede bulunması asla kabul edilemez ve hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılamaz."

YERE DÜŞENE TEKME SAVURAN POLİS, GÖREVDEN ALINDI

İzmir Valiliği, Buca ilçesinde yaşanan ve polislerin bir vatandaşı darp ettiğine ilişkin görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"24.11.2021 günü saat 15:30 sıralarında ilimiz Buca ilçesi Şerife Bacı Meslek Lisesi çevresinde öğrencilerimizin güvenliği için denetim ve kontrol yapan polis ekiplerimizin uygulamaları esnasında bir kısım vatandaşımızın polise mukavemet ettiği; bir polisimizi darp ettiği, polisimizin bu vatandaşlara müdahalesi sırasında ise orantısız güç kullanıldığı anlaşılmıştır. Bunun üzerine olaya müdahale eden, orantısız güç kullanan personelimiz hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, vatandaşımıza tekme savuran bir polis memurumuz da soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırılmıştır."

Editör: Haber Merkezi