Bursa'da kaldırım işgalinde ısrarcı esnafa ceza

Bursa’nın en eski semtlerinden olan Ünlü Cadde’de engelli bireylerin kullanımına ayrılan kaldırım, yol ve rampaları işgalde ısrar eden kişi ile dükkanlara yönelik Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cezai işlem uygulandı.

BURSA 3.12.2025 13:38:00 0
Bursa

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların sokakta yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla ortak bir çalışmaya imza attı. Engelli bireylerle birlikte sahaya çıkan zabıta ekipleri, ilçenin cadde ve sokaklarında kapsamlı bir denetim yaptı. Denetim sırasında engelli bireylerin yaya yollarında rahatça ilerleyebilmesi için zabıta ekipleri onlara eşlik etti. Engelli yollarının masa, sandalye, duba ve araçlar nedeniyle kapatıldığı tespit edilen noktalarda, ilgili işletmelere ve kişilere kabahatler kanununa istinaden idari yaptırım karar tutanakları düzenlendi. Engelli yollarını işgal eden iş yeri sahipleri ile araç sürücülerine bin 406 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, engelli bireyler de zabıta ekipleriyle denetim sırasında yollarını kapatan işletme ve araç sürücülerine yaşadıkları sıkıntıları uygulamalı olarak göstererek, bundan sonra daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

'AMACIMIZ TÜM ENGELLERİ KALDIRMAK'

Erişilebilir bir Osmangazi bilincini güçlendirmektir için mücadele ettiklerini ifade eden Osmangazi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, sözlerine şu şekilde devam etti: “Osmangazi Kent Konseyi Engeller Meclisi olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü iş birliğiyle ilçemizde kaldırım ve yaya alanı işgallerine yönelik saha farkındalık çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışma ile engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı erişim engellerini yerinde tespit ederek, kaldırım işgalleri, uygunsuz parklar, esnaf ve yaya alanı kullanımındaki yanlış uygulamalar konusunda vatandaşlarımızı ve esnafımızı bilgilendirdik. Amacımız tüm engel gruplarının kent içinde güvenli, bağımsız ve eşit şekilde hareket edebilmesini sağlayacak erişilebilir bir Osmangazi bilincini güçlendirmektir. Engelsiz bir kent ancak toplumsal duyarlılık, doğru kamusal alan kullanımı ve ortak sorumluluk bilinci ile mümkündür. Bugün gerçekleştirdiğimiz saha çalışması, bu anlayışın güçlenmesi adına önemli bir adımdır.”

ZABITA CEZA KESTİ

Osmangazi Belediyesi olarak Ünlü Cadde’de engelli yollarını işgal edenlere karşı denetim gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediyesi Zabıta Komiseri Ali Arıkan ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ndeki kardeşlerimizle beraber denetime çıktık. Engelli bireyler kendilerine ayrılan yollarda rahat yürüyebiliyor mu ona baktık. Onların yollarını işgal eden vatandaş ve işletmelere bin 406 lira cezai işlem uyguladık. Bu denetimde engelli kardeşlerimizle yaptığımız denetimde yolları işgal edildiğinde nasıl mağduriyet yaşadıklarını uygulamalı olarak gördük ve esnaf vatandaşlara durumu anlatarak bundan sonra engelli yollarına karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği örnek çalışma gören herkesin takdirini topladı.

SIK SIK DENETİM YAPILSIN

Vatandaşlar, Bursa'nın eski semti Ünlü Cadde'de engelli yollarının esnaf tarafından sürekli işgal edildiğini, zabıtanın denetimlerini sık sık yapılmasını istediler.

Yorumlar (0)

Egzoz patlatan magandaya ceza yağdı

Alkollü hemşire yaşlı kadına çarpıp öldürdü!

Yarış atını kestiler, belediyenin aşevinde kavurma yapıp yedirdiler

Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler

Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar

BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir

Bencil sürücüler dronla tespit edildi

Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme

Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı

Doğum izni ve ödemeler ailelerin yüzünü güldürecek

Osmangazi'de Ramazan nostaljisi

Firari suç makinaları Bursa'da yakalandı

Büyükşehir iftar sofrasını Yenişehir'de kurdu, coşkulu anlar yaşandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde su kesintisi

Erkan Aydın: Bursaspor Süper Lig'e çıkacak

Kırmızı ışıkta geçtiler, tek tek tespit edildiler

Novi Pazar'da Ramazan coşkusu

Boğazı geçerken karaya oturdu

Adliye çıkışı dehşet saçtı, kalbinden bıçakladı

Önce dövdüler, sonra bıçaklayıp kaçtılar!

Uluabat'a Yaren'den sonra Nazlı da geldi

Bursa'daki AVM'de şüpheli ölüm! İtildi mi, düştü mü?

Bisikletiyle evine giderken canından oldu

Bursa Büyükşehir'in sosyal destekleri yüzleri güldürüyor

Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı

Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi

Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını

BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti

Orhangazi'de iftar coşkusu

Yükleniyor

loading