Bursa'da kadınlar tarihi mekanlara hayran kaldı

Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların Bursa'nın doğal güzelliklerini, tarihi mirasını ve manevi zenginliklerini yakından tanımalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği kültür gezileriyle gönüllere dokunmayı sürdürüyor.

7.01.2026 14:33:00 0
Bursa

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalara değer veren Osmangazi Belediyesi, düzenlediği kültür gezileri aracılığıyla ilçenin çeşitli mahallelerinde ikamet eden kadınları, ‘Mahallem Geziyor' etkinlikleri kapsamında Bursa'nın özgün ve köklü mirasıyla bir araya getiriyor. Bu doğrultuda beşinci kez gerçekleşen kültür turunun konuğu Altınova Mahallesi sakinleri oldu.

Otobüs ile mahallerinden alınan Altınova Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, ilk olarak tarihi Somuncu Baba Evi ve Fırını'nı ziyaret etti. Burada çorba ikramında bulunulan katılımcılara, Somuncu Baba ve fırın hakkında rehber eşliğinde bilgiler verildi. Akabinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin tarihi atmosferiyle buluşturulan kadınlar, Bursa'nın fethi sürecine yakından tanıklık etti. Sümbüllü Bahçe Konağı'ndaki çay molasının ardından Zindan Kapı'ya geçilerek Bursa'nın surları ve geçmişi anlatılırken, günün yorgunluğu Değirmen Park Sosyal Tesisleri'ndeki akşam yemeği ikramıyla atıldı. Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği tur, son olarak Macera Bursa Parkı'nda sona erdi.

HİSAR'I GEZDİLER 

 

Gün boyu süren kültür turuna Altınova Mahallesi'nde yaşayan kadınlara, Altınova Mahalle Muhtarı Vildan Şentürk ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özge Kaya da eşlik etti. Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği kültür turlarının çok değerli ve kıymetli olduğunun altını çizen Altınova Mahalle Muhtarı Şentürk, kadınların sosyalleşmesi ve kent tarihini yakından tanıması adına güzel bir vesile olduğuna işaret ederek, "Herkes kendini çok özel hissetti, amacı çok güzel. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın'a, ekibine, müdürlerimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gezinin çok güzel geçtiğine değinen Altınova Mahallesi sakinleri de, Bursa'da daha önce görmedikleri yerleri gördüklerini ve kendilerine gösterilen ilgiden ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a bu özel etkinlik için teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)

Bursa'da deniz karayla birleşti, acayip görüntüler!

Bursa'da duvarın altında kalan yabancı uyruklu genç öldü!

Tekneler parçalandı, deniz taştı

Türk Metal masadan kalktı

Türkoğlu: Vatandaşın aracını çekerek rant elde ediyorlar

Osmangazi ekipleri lodos teyakkuzunda

Vinç fırtınaya dayanamadı!

Fırtına tırları devirdi! Kıyamet provası gibi

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Aslan: Mevcut iktidar Bursa'ya vizyon kaybettiriyor

Uludağ Üniversitesi'nde çatı uçtu! Faciaya ramak kaldı

Köprü altı göle döndü, araçlar geçmekte zorlandı

Ağaçlar elektrik hatlarının üzerine devrildi

Fırtına kilisenin duvarlarını yıktı

Fırtına ve yağmur karşı Bursa'da yardıma koştular

Namık Kemal Spor Kulübü’ne Erkan Aydın'dan ziyaret

Osmangazi'de unutulan türküleri kadınlar seslendirdi

Junioshow 2026, Bursa'da kapılarını açıyor

Bursa trafiğini rahatlatacak projede sona gelindi

Polis sapıklara yönelik 19 şehirde operasyon yaptı

Motorin fiyatlarına indirim geliyor

Süte zam kapıda! Fiyatı açıklandı

Başkan Bozbey'e destek çığ gibi

Dur emrine uymayan kadını başından vurdular!

Kamyon çarptı, fırına daldı

Fırın denetiminde ortaya çıkanlar pes dedirtti

Domuz etinden kavurma yapıp, cami önünde dağıtmış

Mert Günok'tan Beşiktaş'a duygusal veda

Uzaya gönderilmişlerdi, Bursa semalarında görüldü

CHP'den emekli maaşları için flaş hamle

Sedat Peker, kahreden olaya duyarsız kalmadı

Yükleniyor